THE MUST OBEY start çıkışında rakiplerini sıkıntıya sokarak liderliğini aldı

23 Ocak Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 4 koşu'da THE MUST OBEY isimli safkan 11 startan düzgün safkan çıkmasına rağmen binicisi H.Kaplan lıderliğini almak istemesi ilk 50 metrede düzgün kulvarından gitmeyerek barıyer dibine gitmek istemesi 5 meslektaşını zor duruma sokarak safkanlarınla yıkılma tehlikesi yaratarak lıderliğini aldı beyaz bayrak ayna yaparak koşuyu 5.5 boy fark 1.16.22 derecesi son 800:0.50.40 oldu. Aynı gün diğer maiden'ı kazanan ARSLAN KAPISI  1.17.41 derecesinden daha iyi derece yapması ilk iki yarışında 4 ve 5 olan safkan bu kez kazanması üstüne koyarak gidecek olup dikkat diyoruz.  Komiserler start çıkışından sonra barıyer dibine giderken istenmeyen foullerin olmasından dolayı savunmasının alınmasını istedi Halil Kaplan'ın yasal süre hakkını kullandı.

KOMESİRLER KURULU KARARI

8 numarada kayıtlı MISS DEMET isimli atın binicisi Hüseyin ŞİMŞEK start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 9 numarada kayıtlı MOON POWER isimli atın binicisi Barış KURDU start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

11 numarada kayıtlı THE MUST OBEY isimli atın binicisi Halil KAPLAN start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini bildirdiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.