Starttan çıkan, 129 gündür start almayan safkan HERMIONE GRANGER dış kulvara gitmek istemesi buna binicisi izin vermeyip yarışa bir boy geç başladı. Koşunun liderliğini KÜBRA HANIM aldı bir boy fark yaparak koşuyu forse etmei ikinci durumda BEBESHA şeklinde sıralama son 800 geçilirken aynı ilk iki olup arka grupta üç safkan yarım boy farklarla birbirlerini kollamaları şeklinde geçilirken son 600 den sonra koşunun temposu bir anda yükselmesi  son 250 de BEBESHA binicisinin atın üstünde kahve  içerek gelmesi dişi safkan olmasına rağmen erkek at gibi 177 gün aradan sonra  son 100 de binicisi enseye basarak safkan kendi akışı ile 5 boy farkla Jokeyi Ayhan Kurşun atı severek fotoya girmesi BEBESHA farklı bir kumaş olma yolunda olup mesafe uzadıkça daha farklı koşacaktır. BEBESHA Ankara kum pistte iki yarış koşması A2/dişi Şerife Bacı koşusunu kazanma başarısı gösterdi. BEBESHA'nın kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi adına düzenlenen koşu (KV-7/D), 5 Mart Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromunda gerçekleşti.

3 yaşlı dişi İngiliz taylarının katılımıyla 1300 metre kum pistte yapılan yarışta 5 safkan start aldı. Serdal Adalı’nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu doru dişi tay Bebesha (Agresivo - Royal Beauty / Royal Abjar) Ayhan Kurşun idaresinde 1.21.17’lik bitiriş derecesi yaparak galibiyete ulaştı. Murat Aydoğdi tarafından antrene edilen safkan, Şerife Bacı (A2) ve My Volga Boatman (Şartlı-1) Koşularının ardından, katıldığı üçüncü mücadelede de birinciliğe adını yazdırmayı başardı.

Tabelanın ikinci basamağına Kübra Hanım (Win River Win - Doctor’s Soul / Sea Hero) yerleşirken, Moldau (Pleasantly Perfect - Miss Despina / Always A Classic) üçüncü, Carignan (Azaraks - Lake Baikal / Zebedee) dördüncü, Hermione Granger (Luxor - My Lady / Mujtahid) da beşinci olarak pistten ayrıldı. Farklar ise 5 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy - Baş şeklinde oluştu.

Yarış sonrası davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibine vekaleten Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp'e kupasını, TSYD Adana Şube Başkanı Ahmet Kurtul Çakın verdi.

TSYD Adana Şube Başkan Vekili Tevfik Dinçkalmış ise günün anısına Güralp’e çiçek takdim etti.