5. Mart Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 4. Koşuda(Dünya Kadınlar günü koşusu) KV-7dişi 3 yaşlı İngilizler 2000 metre sentetik pistte start ile birlikte ilk 200 metrede doldurarak ön tarafa gelen TWIST AND SHOUT koşunun liderliğini aldı. Koşunun liderliğini alan safkan ilk 400/0.26.29 ile forse ederken arka grupla farkı 4 boya çıkarması ikinci durumda SWEET HUMOR üçünçü durumda LADY RÜZGAR beşinci durumda MISS BEREN şeklinde geçilirken TWIST AND SHOUT son 800 den sonra temposunu Gökhan Gökçe artırarak son 500 de 7.boy farkla geçmesi ilk 800/0.50.32 - 1000/1.02.70 - 1200/1.15.23 - 1400/1.27.67  - 1600/1.40.51 derecesi son virajı bekleme yarışı yaparak dördüncü dönen MISS BEREN safkanların dışından orta kulvardan son 300 den sonra müthiş sprinti ile koşunun liderliğini yapan TWIST AND SHOUT ile aradaki mesafeyi eritmesi son 50 de MISS BEREN ile Özcan Yıldırım bütünleşerek TWIST SND SHOUT'tan liderliğini alıp 1.5 boy fark 2.07.35 derecesi son 800:0.49.87 oldu. Özcan Yıldırım’ın atın üstünde duruşu ve safkana teşvikleri dikkat çekici formda görülüyor. MISS BEREN kariyerinde 7 kez start alıp, sentetik pistte 6 kez start alıp 5 kez kazanma başarısı gösterirken ilk kez KV koşusu kazanırken ilk iki yarışında M. Çiçek, diğer 4 koşusunda G. Kocakaya safkana bindi. G. Kocakaya Cumartesi günü Dubai de at binmesinden dolayı safkana Özcan Yıldırım bindi. MISS BEREN'in galibiyetinde emeği geçenleri tebrik ederiz.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Roda Barlık'a kupasını Nesrin Aladağ ve Togem-Der Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Türken Uysal verdi.

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İstanbul Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu'nda "Gözlerimden" isimli resim sergisiyle sanatseverlerle buluşan ressam Nazan Pamuk'a günün anısına çiçeğini ve plaketini Tjk Yönetim Kurulu Üyeleri Gülnur Gülerce takdim etti. Törene Tjk Asli Üyeleri Duygu Fatura ve Esra Atman ile çok sayıda davetli de katıldı.

Ressam Nazan Pamuk’un kadın ve at temalı eserlerinden oluşan “Gözlerimden” isimli resim sergisi büyük ilgi gördü.

Bu özel günde ayrıca, Tjk Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce ve Tjk Kulübü kadın çalışanlarının da katılımlarıyla Veliefendi Hipodromu’nda fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

TJK'da Bir İlk Gerçekleşti!

Türkiye Jokey Kulübü bir ilki gerçekleştirdi! Dünya Kadınlar günü koşusu ve kupa töreninin de yer aldığı 3 dakikalık video'nun yapılmasına çok sevindim. Ben yurt dışında bunun sıkıntısı çok yaşadım. Arjantin'de, Avustralya'da bana bunu soruyordı, cevap veremiyordum. Artık liderfom.com.tr dünya Haberlerine ve Hikayem bölümüne bu videoları koyarim. Emeği geçenleri canıgönülden tebrik ederim.