Koşuya protesto çekildi

  Komiserler Kurulu nasıl bir karar verdi?  

5 Mart Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 6. koşu maiden yarışında 2000 metre sentetik pistte start alan safkanlar son vırajı 1.5 boy önde lider bariyer dibinden dönen TARMATEBEBİ ve 3.  dönen KANAGA, Nevzat Avcı son 450 orta kulvara doğru önündeki TARMATEBEBİ dışına çıkmasına GLAROS önce izin vermeyip sonra KANAGA'ya izin vermesi zaman kaybı yaşaması son 100 den sonra  TARMATEBEBİ binicisi  Mehmet Kaya KANAGA yaklaşması komiserler kurulu protestoyu red etmesi Ahmet Çelik  Mehmet Kaya ihtar ve Jokey kaza yardım sandığına 834 TL bağış yapmaları istendi bize göre doğru karar olup son virajdan sonra aksilikler olmasa KANAGA koşuyu kazanırdı. TARMATEBEBİ ilk yarışında 6 inci olması ikinci yarışında uzun mesafede kazanması 2.08.08 derecesi ilk yarışında dikkat diyoruz. TARMATEBEBİ kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

  KOMİSERLER KURULU KARARI  

5 numaraya kayıtlı olarak koşan KANAGA isimli atın antrenörü Murat ÖZTÜRK’ ün Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 8 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan TARMATEBEBİ isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan GLAROS isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan POWERSHIP isimli at start makinesine giriş yapmamasından dolayı, 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 121. maddesinin 4. fıkrası uyarınca 15 (on beş) günden az olmamak kaydıyla yarış usul ve nizamlarına uygun koşuncaya kadar koşulara katılmaktan yasaklanmasına ve antrenörü Behçet DEMİR, atını yeteri kadar eğitemediğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.