Buca Belediye Başkanlığı Koşusu nefesleri kesti, ÖKEHAN kazandı.

Startla birlikte koşunun liderliğini LIKE THE STAR alıp yarım boy dışından AKSAKALLI ile liderlik mücadelesinde koşunun temposunun yüksek olması, bunların 3 boy gerisinde olan ÖKEHAN'nın binicisi Ahmet Çelik ellerini avuşturarak rakiplerinin birbirlerini temizlemeleri beklemesi, karşı düzlükte ve son 600 de AKSAKALLI kolay tempoda LIKA THE STAR dışında olması, sanki koşuyu kazanabilecek bir görüntü verirken son viraj dönüldükten sonra AKSAKALLI bir anda LIKE THE STAR dışından ayrılması, dış kulvara gitmesi bu  kez LIKE THE STARS dışından ÖKEHAN’ın gelmesi iki safkan başa baş birincilik mücadelesinde birbirlerini sürüklemesinden dolayı dış kulvardan açıkta tek kalarak AKSAKALLI bundan etkilenip son metrelerde safkanlar nefesleri keserek fotoya başa baş girerek yarım boy burun farkı 1.28.19 derecesiyle jokeyi Ahmet Çelik, ÖKEHAN ile bütünleşerek kazandı. Son 800;0.50.88 oldu. ÖKEHAN kariyeri boyunca 17 koşuda start aldı, 8 koşu kazandı, 9 ay sonra start aldı. İlk iki yarışında üçüncü oldu üçüncü koşusunda kazanma başarısı gösterirken üstüne koyarak giden safkan  bir sonraki koşusunda ihmal etmeyin. Kariyerinde bir kez A-3 koşusu kazandı safkan. ÖKEHAN’ın galibiyetinde emeği geçenleri tebrik ederiz.

11 Mart Cuma günü, İzmir'in Buca ilçesinin Belediye Başkanlığı adına düzenlenen (KV-9) koşu, Şirinyer Hipodromu'nda saat 20.00'da başladı. İzmir yarış sezonunun 30. gününde 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 1400 metre mesafe kum pistte koşuldu.

Buca Belediye Başkanlığı Koşusu'nda jokeyi Ahmet Çelik ile start alan, Ahmet Doğan Hüner‘in sahibi olduğu Ökehan (Yonaguska - Shayk / Teofilo ) yarıştan galip ayrıldı. Mehmet İlker Akdeniz’in yetiştirmesi, Asya Ömeroğlu’nun da antrene ettiği 5 yaşındaki doru at 17. startında 8. birinciliğini yarış kariyerine ekledi.

7 safkanın katıldığı mücadelede Like The Stars (Lion Heart - Beyond Cloudes / Eagle Eyed) ikinci olurken, Aksakallı (Intense Focus - Star Of Siligo / Saratoga Six) üçüncü, Gurme (Smart Robin - Gradiva / Grand Slam) dördüncü, Justice For All (Offlee Wild - Invincible Rock / Divine Light) da beşinci olarak yarışı tamamladı.

Koşunun galibi Ökehan için bitiriş derecesi 1.28.19 olurken, farklar ise Yarım boy - Burun - 9 boy - 3 boy şeklinde sonuçlandı.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Cenk Hüner’e kupa ve çiçeğini Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç verdi. Şeref tribününde gerçekleştirilen törene, TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, TJK Asli Üyesi Zekeriya Aydın ve İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ile davetliler katıldı.