A3 Yarışını Komiserler Kurulu incelemeye aldı.

   Koşuyu UĞURBEY kazandı   

Start ile birlikte koşunun liderliğini ARDAŞAH'ın alması, bir boy gerisinde ikinci MALA MOJA, üçüncü bariyer dibinden HONORABLE diğer safkanlar arka gruptan birbirlerini kollamaları son viraj bu sıralama ile dönüldükten sonra arka grupla safkanların ön tarafa doğru gelmeye başlaması son 300 den sonra iki atın ortasından bir anda iç kulvardan UĞURBEY liderliğini alması son 200 den sonra dış kulvardan FLASHING GIRL ve içindeki  SÖNMEZBEY ile başa baş mücadelesinde FLASHING GIRL binicisi Özcan Yıldırım içindeki SÖNMEZBEY'in üstüne yatarak etkilenen safkan %100 ikinci olabileceğini koşuyu burun farkıyla SÖNMEZBEY üçünçü oldu. Komiserler kurulu Ahmet Çelik ihtar, Özcan Yıldırım 7 gün yasal süre hakkını kullanıyor. Hışman Çelik cezalı olduğu için FLASHING GIRL'e Özcan Yıldırım bindi. Koşuyu UĞURBEY boyun farkı 1.55.23 derecesi Jokeyi Ahmet Çelik ile bütünleşerek kazandı son 800:0.50.48 oldu. UĞURBEY kariyerinde 26 yarış koşan safkan 24 yarış çim pistte start aldı. 10 kez kazanma başarısı gösterdi. UĞURBEY 04.10.2019 yılında İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2 Yaşlı döneminde Satış 2 koşusunda ilk çim pistte 1400 metrede 1.23.87 derecesi 3 boy ile kazandıktan sonra satın alındı. G1, G2, A3 koşularını kazandı. UĞURBEY'in galibiyetinde emeği geçenleri tebrik ederiz.

Komiserler Kurulu Kararları:

6.Koşu Kurulumuz tarafından incelenmiş olup, sıralamada herhangi bir değişiklik olmamıştır.

İnceleme sonucu; 5 numaralı UĞURBEY isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, son 200 metre sonrasında usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

6 numaralı FLASHING GIRL isimli atın binicisi Özcan YILDIRIM, son düzlük boyunca usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.