YOU ARE THE BEST tazı olunca virajı sonuncu dönen FORTISSIMUM rakiplerine tek tek teşekkür ederek koşuyu kazandı

1 Nisan Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda KV-7 TSYD İzmir Şubesi Koşusu 1900 metre kum pistte Cezalı veya diğer Hipodromlarda at binen mevcut jokeylerin bugün için bu koşuda en iyi beşi bir arada olan jokeyler koşusunda start verildikten sonra 3. starttan çıkan YOU ARE THE BEST binicisi K. Tokaçoğlu atına hakim olamayıp dışındaki FORTISSIMUM ve SO SO CRAZY'e foul yaparak sert tempoda koşuya başladı. Karşı düzlükte temponun akıl alacak gibi olmayıp daha da yükseltmesi CASH IS KING ve ADA KIZ beraber 5 boy gerisinden son 900 den sonra farkın azalmaya başlaması son 600'de CASH IS KING ve ADA KIZ teşvikleri ile son vırajı dönülmesi YOU ARE THE BEST'in dama demesi, son 500'de safkanların içinde elinde sermayenin çok iyi olan SO SO CRAZ Halis Karataş son 400 de bu koşuyu ben kazandım demiş olabilir. Son 400'den sonra orta kulvardan  FORTISSIMUM'un safkanların dışına çıkması zaman kaybetmesine rağmen son 200'de koşunun liderliğini SO SO CRAZ alırken FORTISSIMUM arasında 5 boy fark olmasına rağmen son 100 den sonra FORTISSIMUM müthiş sprinti ile son 20 metrede SO SO CRAZY'den koşunun liderliğini alıp 1 boy fark 2.04.46 derecesiyle jokeyi Gökhan Gökçe ile bütünleşerek FORTISSIMUM koşuyu kazandı. Son 800:0.52.80 oldu. Koşu içinde o kadar uyumsuz hatalar yapıldığı uzun yıllar Hafızalardan çıkmıyacaktır. FORTISSIMUM, hayatında 8 kez start alan safkan 3 kez kazanma başarısı gösterirken kum pistte 4 kez start alıp 3 kez kazanma başarısı gösterirken İzmir pistinde iki kez üst üste kazanma başarısı gösterdi. İlk kez KV koşusu da kazandı. İzmir kum pistte başarılı koşacak olması tescillenmiş olup koşacağı ilk yarışında mesafe ayırt etmeden kazanacak güçte görüldü. FORTISSIMUM kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi adına Nihat Sağlam’a kristal şildini TSYD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Okumuş takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene TSYD Genel Merkez Yöneticisi Suavi Yardımoğlu, TSYD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gözeten, Akreditasyon Sorumlusu Nuran Gani ve İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara da katıldı.