8 Nisan Cuma günü Antalya Hipodromu'nda yapılan 1. ve 2. koşularda koşularda protesto çekildi, protestolar reddedildi, ceza alan Jokeyler var.

 

KOŞU NO: 1

1. Koşuda, koşuyu 5. olarak bitiren 8 numaralı RAİFE isimli atın antrenörü Mutlu Turhan BALYEMEZ, koşudaki 3 numaralı atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

3 numaralı KORKUSUZ BATTAL isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN, son düzlükte usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

6 numaralı CEMİLEM KIZ isimli atın binicisi Danyal KAYA, start örtüsünü zamanında bırakmayarak start çıkışından bir süre sonra pist içine atarak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR cezası verilmiştir.

7 numaralı PARİS AŞKI isimli atın binicisi Burhan KILINÇ , Son düzlükte usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117. Maddesinin 1. fıkrasına göre disiplin soruşturması başlatılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, adı geçen binicinin aynı gün savunması alınmış ancak Kurulumuzca savunması yetersiz görülmüştür. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi gereği 5 (beş) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

KOŞU NO: 2

2 .Koşuda, koşuyu 3. olarak bitiren 4 numaralı SERHAT FIRTINASI isimli atın antrenörü S.ONAY, koşudaki 3 numaralı atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

2 .Koşuda, koşuyu 4. olarak bitiren 1 numaralı TEKİNCİ isimli atın antrenörü T.BİRİCİK, koşudaki 3 numaralı atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

1 numaraya kayıtlı TEKİNCİ isimli atın binicisi Şevhat GÖKÇE koşunun son düzlüğünde ata 2022 Yılı Genel Hükümlerde belirtilen sayıdan fazla kamçı ( 5 adetten fazla) kullanarak, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup , adı geçen binicinin aynı gün savunması alınmış ancak Kurulumuzca savunması yetersiz görülmüştür. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği 7 (yedi ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaralı KIRKURUŞ isimli atın binicisi Tamer BALİ, koşunun son 200 metresinden sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR cezası verilmiştir.

3 numaralı ARİFCAN isimli atın binicisi Fatih Rüstem BEBEK, koşunun son 400 metresinden sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

 

KOŞU NO: 4

1 numaralı MAXIMUS BOY isimli atın binicisi Deniz YILDIZ, son düzlükte usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

 

KOŞU NO: 5

7 numaralı TAI LUNG isimli atın ön sol nalı start mahallinde düşmüş ve yeniden çakılmıştır.

1 numarada kayıtlı BOHEMIAN RHAPSODY isimli atın start makinesinden çıkış yapmamasından dolayı antrenörü Mehmet KANAT ifadeye çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Savunması kurulumuzca değerlendirilmiş ancak yeterli görülmemiş olup, Adı geçen antrenör atını yeterince eğitmediğinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1-a maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır

 

KOŞU NO: 6

1 numaralı BELALI TUMBUL isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, koşunun son 900 metresinde usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

4 numaralı SAKARYA GÜZELİ isimli atın binicisi Fatih Rüstem BEBEK, koşunun son 600 metresinden sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

5 numaralı BENİM GÜLÜM isimli atın binicisi Vedat ABİŞ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

 

Ek Rapor:

01.04.2022 tarihinde yapılan 6. koşuda 9 numaralı KIZGIN ADAM isimli atın binicisi Cem ALTUN , Son düzlükte usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117. Maddesinin 1. fıkrasına göre disiplin soruşturması başlatılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, adı geçen binici savunmasını 08.04.2022 günü Kurulumuza vermiştir. Ancak binicinin savunması yetersiz görülmüştür. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi gereği 7 (yedi) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.