Pazar ve Pazartesi günlerine ait Komiserler Kurulu Raporları

NERGİS CAN jokeyini düşürdü

11 Nisan  Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda yapılan 4. koşuda NERGİZ CAN isimli safkan son 500 metre içinde jokeyi Hüseyin Altnkılıç'ı düşürdü. Atta ve binicide bir sağlık problemi yoktur.

 

PAZAR ADANA

KOŞU NO: 2 

2. koşuda, 2 numaralı DUKE OF ANATOLIA isimli at son 1450 metrede tökezleyerek binicisi Hışman ÇİZİK 'i düşürmüştür. Koşu sonrası yapılan muayenelerde binicide ve atta herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir.

Ayrıca, pist Hakemlerimizce çim pistin son 1450 metresinde yapılan kontrollerde pistle ilgili herhangi bir sorun tespit edilmemiştir.

10 numaralı MY PRECIOUS isimli atın binicisi Emrah SİNCAN, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 3

Adana Yeşiloba Hipodromunda jokey odasında binicilerimizle start çıkışından itibaren yarış esnasında dikkat etmeleri gereken konular ile yarış usul ve esasları hakkında genel bir bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıda ; yarış yerlerinin özelliklede tartı, ring ve start mahallinin düzen ve disiplini, kamçının kullanım şekli, şiddeti ve gereksiz kullanımı ile usulsüz kulvar değişiklikleri ( at gösterme vb. ) gibi konularda Kurulumuzun hassasiyeti kendilerine anlatılmış olup, binicilerimize özellikle çim pistte yapılacak olan koşularda at ve binici sağlığı açısından daha dikkatli ve kontrollü at binmeleri hususunda bilgilendirme yapılmıştır.

3. koşuda, 9 numaralı KING FALCON isimli atın binicisi Mücahit BAYIR, son 100 metrede yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

8 numaralı I WANNA LEAVE isimli atın binicisi Ali KAÇMAZ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 4

4. koşuda, 1 numaralı BRIGHT HOPE isimli atın binicisi Vedat ABİŞ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

8 numaralı İSDEMİR isimli atın binicisi Emrah SİNCAN, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

9 numaralı YILDIRIM HANIM isimli atın binicisi Ali KAÇMAZ, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 5

5. koşuda, 8 numaraya kayıtlı ROSE PICER isimli atın antrenörü Mevlüt TEK, atını yeteri kadar eğitmediğinden, atının starttan çıktıktan sonra koşuya başlamaması nedeniyle Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları hakkındaki Kanunun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaralı OMERE isimli at koşunun 1300 metresinde yarışı bırakmıştır. Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir.

KOŞU NO: 6

6. Koşuda, 3 numaralı DİAVASİ isimli atın binicisi Müslüm ÇELİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 8

8. koşuda, 3 numaraya kayıtlı ÇAKIRLAREFESİ isimli atın antrenörü Yunus TUNCAY, atını yeteri kadar eğitmediğinden, atının starttan 15 boy geç çıkması nedeniyle Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları hakkındaki Kanunun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaralı TAŞBEBEKTAY isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, start çıkışı sonrası 1900 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

 

PAZAR İZMİR

KOŞU NO: 1

2 numarada kayıtlı HAMILTON isimli at start makinasına giriş yapmamıştır. Bahse konu atın antrenörü Tolga TEMİZER yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numarada kayıtlı PALET isimli at start makinası içerisinde huysuzluk yapmıştır. Bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve atta travmaya bağlı topallık tespit edildiğinden yarıştan çıkartılmış ve 7 gün süreyle istirahati uygun görülmüştür. 

Ayrıca söz konusu atın binicisi Alperen OLUK doktor tarafından muayene edilmiş ve at binmesinde sakınca olmadığı belirtilmiştir.

KOŞU NO: 2

8 numarada kayıtlı MATMAZEL BERYL isimli at start makinasından yaklaşık 15 boy geç çıkış yaptığından (tekerrür) 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1 maddesi (d) bendi gereği yeterince eğitilene kadar 7(yedi) güne kadar, koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır. Bahse konu atın Antrenörü Şefik ÖZDENİZ atını yeterince eğitememek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

3 numarada kayıtlı AKDENİZ RÜZGARI isimli atın binicisi Nevzat AVCİ son düzlükte hatalı kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır

KOŞU NO: 4

1 numarada kayıtlı OĞLUM UTKUN isimli atın binicisi Mertcan ÇELİK son düzlükte hatalı kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU NO: 6

3 numarada kayıtlı EL NINO isimli atın binicisi Özcan YILDIRIM koşunun yaklaşık son 1500 metrelerinde hatalı kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır

KOŞU NO: 7

3 numarada kayıtlı KAPAKLICAN isimli at koşuyu sonlarda tamamlamıştır. Söz konusu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve atta burun kanaması tespit edildiğinden 7 gün süreyle istirahati uygun görülmüştür.

5 numarada kayıtlı PEKÖZ isimli atın binicisi Nevzat AVCİ start çıkışında hatalı kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır

7 numarada kayıtlı UÇANBARON isimli atın binicisi Onur YILDIZ start çıkışında hatalı kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU NO: 8

4 numarada kayıtlı LİPSOS isimli atın binicisi Sinan AKŞIN koşunun son metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numarada kayıtlı RED PANTHER isimli atın binicisi Mustafa ÇİÇEK start çıkışında hatalı kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır

KOŞU NO: 9

1 numarada kayıtlı LOOK STAR isimli atın antrenörü Mehmet ÇAM yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numarada kayıtlı RASTGO isimli atın antrenörü Hıdır DURMUŞ yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır

 

PAZAR DİYARBAKIR

KOŞU NO: 1

1 numaraya kayıtlı GALVESTON isimli at son düzlükte hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. GALVESTON isimli atın binicisi Menderes AVŞAR’ın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a bendi gereği ihtar cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 4

2 numaraya kayıtlı BAY ZENGİN isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. BAY ZENGİN isimli atın binicisi Umut DEMİR’in konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a ve (b-1) bendleri gereği ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir. 

5. koşu 1 numaralı DIZZY BOY adlı at son düzlükte rakibine çarparak aksiyonunu bozmuştur. atın binicisi Umut DEMİR’in konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan Savunması yeterli bulunmadığından,6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1 maddesi b-1ve c gereği; 834 TL para cezası ve beş (5) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklama cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 6

2 numaralı EĞİL MİRİ adlı atın ilgilileri, ata temas edip aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle 7 numaralı GÜNEŞİ GÖRDÜM adlı ata protesto çekmiştir. Protesto kurulumuz tarafından incelenmiş ve kabul edilmiştir. 7-2-6-3 olan sıralama, 2-7-6-3 şeklinde değiştirilmiştir.

7 numaralı GÜNEŞİ GÖRDÜM adlı at rakibine çarparak aksiyonunu bozup, protestoya sebep olmuştur. Atın binicisi Ali ŞENBAHAR’ın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine 7 (yedi) gün içerisinde savunması alınacaktır.

KOŞU NO: 7

11 numaralı LADY DALAKA isimli at, start makinasından çıkmamış ve koşmamıştır. Atın antrenörü Muhammed KARALI konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. 6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliği Madde 117 / a bendi gereği ihtar cezası verilmiştir.

11 numaralı LADY DALAKA isimli at, start makinasından çıkmamış ve koşmamıştır. LADY DALAKA adlı ata 6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/J maddesi gereği 15 (Onbeş) gün süreyle idman ettirilip starta alışıncaya kadar koşulara girmekten yasaklama

 

PAZARTESİ BURSA

KOŞU NO: 1

Koşuda 8 numarada kayıtlı WELLBORN isimli atın Binicisi MERTCAN ÇELİK, koşuda starttan çıktıktan sonra hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MERTCAN ÇELİK; Kurula çağırılarak sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 3

Koşuda 2 numarada kayıtlı HINBO isimli atın Binicisi ZÜLFİKAR KARABULUT, koşunun 1600 metresi hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ZÜLFİKAR KARABULUT; 6132 Sayılı Kanunun 4 maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

Koşuda 1 numarada kayıtlı AKHAL TEKE isimli atın Binicisi GÖKHAN YILDIZ, koşuda start çıkışı usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici GÖKHAN YILDIZ; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 834 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 2 numarada kayıtlı ALTINKULE isimli atın Binicisi ALİCAN İNCİ, koşu bitmeden nümayişte bulunarak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmiştir. Binici ALİCAN İNCİ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

Koşuda 2 numarada kayıtlı ALTINKULE isimli atın Binicisi ALİCAN İNCİ, koşunun start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ALİCAN İNCİ; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 7 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

Koşuda 6 numarada kayıtlı QUEEN OF FLOWERS isimli atın Binicisi TUGAY ALICI, koşuda start çıkışı hatalı kulvar değiştirerekyarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici TUGAY ALICI; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 9 numarada kayıtlı AQUA DE VIDA isimli atın Binicisi MAHMUT BAĞ, koşuda start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MAHMUT BAĞ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 10 numarada kayıtlı HEARTS QUEEN isimli atın Binicisi FURKAN HİM, koşuda son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici FURKAN HİM; Konuyla ilgili savunmasını vermek üzere ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

KOŞU NO: 7

Koşuda 5 numarada kayıtlı BİBA HAN isimli at start makinesine girişte huysuzluk yaparak startı geciktirmiştir. Atını iyi eğitemediğinden Antrenör DILŞA KAYA; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 4 numarada kayıtlı KOCAÇINAR isimli atın Antrenörü EYYÜP YARDIMCI’nın kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 2 numarada kayıtlı LİKAKİ isimli atın, son düzlükte atının aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 7 numarada kayıtlı QUEEN MON BELLUCCI isimli at koşuya 15-20 boy geç başlamıştır. Atın Antrenörü ZAFER TURĞUL; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 2 numarada kayıtlı LİKAKİ isimli atın Binicisi KADİR TOKAÇOĞLU, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KADİR TOKAÇOĞLU; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

Koşuda 3 numarada kayıtlı BÖLÜKBEY isimli atın Binicisi MAHMUT TURAN, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MAHMUT TURAN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendleri gereğince İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

KOŞU NO: 9

Koşuda 7 numarada kayıtlı ARMAĞAN HANIM isimli atın Binicisi KAANCAN GÖKÇE, koşuda start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KAANCAN GÖKÇE; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

 

PAZARTESİ ŞANLIURFA

KOŞU NO: 1

11 numaraya kayıtlı KIZIM ZELAL isimli atın binicisi Emre AKKILIÇ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır. 

KOŞU NO: 2

9 numaraya kayıtlı OĞLUM KAYRA isimli at koşuyu geç bitirdiğinden dolayı binicisi Menderes AVŞAR Komiserler Kuruluna çağırılarak sözlü savunması alınmıştır. Binicinin sözlü savunması yeterli görülmüştür.

10 numaraya kayıtlı YIKILMAZ isimli atın antrenörü Mahmut DOĞAN; yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (ring mahallinde seyisin uygunsuz kıyafetinden) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

8 numaraya kayıtlı YILDIZHAN isimli atın binicisi Necmi ALTIN start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 834,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

9 numaraya kayıtlı MERTALİBEY isimli atın binicisi Emre AKKILIÇ son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş sitili) dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

7 numaraya kayıtlı SAKARBEYİ isimli atın antrenörü İbrahim ATMACA; deklere edilmeyen aksesuarın kullanılmasından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi (1/b-1) gereğince 834,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

13 numaraya kayıtlı NERGİZ HAN isimli at koşunun 500 metresinde düşmüş olup atın binicisi Hüseyin ALTUNKILIÇ Komiserler Kuruluna çağırılarak sözlü savunması alınmıştır. Binicinin sözlü savunması yeterli görülmüştür. 

14 numaraya kayıtlı SEVGİ TUMBUL isimli atın antrenörü Vedat ÖNDER; forma rengine uyumsuz aksesuar renginden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

1 numaraya kayıtlı JIMINY CRICKET isimli atın binicisi Vedat KIZMAZ; son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanımından dolayı savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Biniciye 7 (yedi) günlük yasal savunma süresi verilmiş olup, savunma süresi sonunda gerekli işlemler yapılacaktır.

KOŞU NO: 6

1 numaraya kayıtlı İSYANIM isimli atın binicisi Ali ŞENBAHAR son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır. 

KOŞU NO: 7

10 numaraya kayıtlı ÖMERHAT isimli atın binicisi Mehmet Emin DOĞAN koşunun 1000-1200 metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

5 numaraya kayıtlı OĞLUM MAHMUT isimli atın binicisi Menderes AVŞAR son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır. 

KOŞU NO: 9

6 numaraya kayıtlı ŞİMŞEK OĞLU isimli atın antrenörü Mehmet Yavuz KILINÇ; forma rengine uyumsuz aksesuar renginden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi (1/a) gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı YARAMAZ ÇOCUK isimli atın binicisi İzettin GÜREKE start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 834,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı FİLKIZI isimli atın binicisi Hüseyin ALTUNKILIÇ; son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanımından dolayı savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Biniciye 7 (yedi) günlük yasal savunma süresi verilmiş olup, savunma süresi sonunda gerekli işlemler yapılacaktır.

07.04.2022 TARİHLİ YARIŞLARIN EK RAPORUDUR

07.04.2022 tarihinde yapılan yarışlarda 6. koşuda 10 numaraya kayıtlı YELTAYBEY isimli atın binicisi Mehmet Emin DOĞAN koşuda yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı (son düzlük ve start çıkışı) yazılı savunması talep edilmişti. Savunmasını 11.04.2022 tarihinde veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 834,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.