Salı günü Adana'da 3 ve 4 koşuya protesto çekildi.

  Adana, Kocaeli Komiserler Kurulu Kararları  

12 Nisan Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 3. ve 4. koşulara protesto çekildi Komiserler Kurulu her iki koşudada protestoyu reddetmiştir. Doğru bir karardır.

12/04/2022 SALI / ADANA

KOŞU NO: 1

1. koşuda, 7 numaraya kayıtlı TEZGEÇER isimli atın antrenörü Nuray ALAGEYİK, atını yeteri kadar eğitmediğinden, atının starttan çıkmaması nedeniyle Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları hakkındaki Kanunun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaralı PEÇORA isimli atın binicisi Emrah SİNCAN, son 900 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

6 numaralı MİNİ UÇANBEY isimli atın binicisi Mehmet ŞAKİR, son 500 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

11 numaralı RİZİKO isimli atın binicisi Mehmet Nuri SUNKAR, son 500 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 2

2. koşuda, 10 numaraya kayıtlı O BİR ALARA isimli atın antrenörü Ayhan DİNÇ, atını yeteri kadar eğitmediğinden, atının starttan çıkmaması nedeniyle Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları hakkındaki Kanunun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

1 numaralı ARAPÇELİK isimli atın binicisi Müslüm ÇELİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

3 numaralı DÜNYA KRALI isimli atın binicisi Hışman ÇİZİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 3

3.Koşuda, koşuyu 5. olarak bitiren 8 numaralı PARYA isimli atın antrenörü Hüseyin KARATAŞ, son düzlükte kendi atına faul yapıldığı gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Ayrıca protestoya neden olan 2 numaralı BLACK LION isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

yine protestoya neden olan, 1 numaralı DENİZ KRALI isimli atın binicisi Ayhan KURŞUN, son 200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

11 numaralı KAHRAMAN TRADER isimli atın binicisi Mert Gökalp ARSLAN, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

7 numaraya kayıtlı GÜNEŞ ESİNTİSİ isimli atın antrenörü Veysel TEKİN, atını yeterince eğitmediğinden atın starttan çıkıp koşuya başlamaması sebebi ile Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4 maddesi gereğince ihtar ve 834 TL cezası ile cezalandırılmıştır. Buna göre; 7 numaraya kayıtlı GÜNEŞ ESİNTİSİ isimli at starttan çıkıp koşuya başlamaması nedeniyle 15 gün süreyle ( yeterince eğitilinceye kadar ) 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4 maddesi gereği koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır ( tekerrür ).

KOŞU NO: 4

4.Koşuda, koşuyu 7. olarak bitiren 5 numaralı ENGİNBEY isimli atın antrenörü Veysel TEKİN, koşuyu 4. olarak bitiren 1 numaralı SUNDOWN isimli ata son 100 metrede kendi atına faul yaptığı gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Ayrıca protestoya neden olan 1 numaralı SUNDOWN isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son 100 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

9 numaralı YEK TO RENK isimli at son 200 metrede yarışı bırakmıştır. Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde ön sağ ayakta topallık tespit edilmesi nedeniyle 7 gün rapor verilmiş, aynı zamanda at hastanesine sevk edilmiştir.

KOŞU NO: 5

5. koşuda, 1 numaralı ILDIR BEYİ isimli atın koşu sonrası Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde sol ön ayakta topallık tespit edilmesi nedeniyle 7 gün rapor verilmiş, aynı zamanda at hastanesine sevk edilmiştir.

2 numaralı GALATA KULESİ isimli atın binicisi Velat DEMİR, son 50 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir. 

5 numaralı BERSUN ATEŞİ isimli atın binicisi Halil POLAT, start çıkışı ve sonrası usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.

KOŞU NO: 7

7. koşuda, 7 numaralı BABA BÜLENT isimli atın binicisi Emrah SİNCAN, son 100 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 9

9. koşuda, 3 numaralı ES ES KAN isimli atın binicisi Mustafa Kemal KUMBASAR, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

11 numaralı SARRAF GÜLÜ isimli atın binicisi Aziz AKDEMİR, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 10

10. koşuda, 3 numaralı CÜLÜK isimli atın binicisi Muhammet ÖZDEMİR, son 100 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve

nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

5 numaralı İNCİTANESİ isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son 150 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

 

12/04/2022 SALI / KOCAELİ

KOŞU NO: 1

2 numaralı STEEL EMPIRE isimli atın binicisi Metin HAMEDİ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

6 numaralı ABHAZ BEYİ isimli atın binicisi İsmail KATI, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

8 numaralı BULDOZER isimli atın binicisi Fırat ARSLAN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 2

4 numaralı UÇAN KAFKASLI isimli atın binicisi Mehmet KIYAK, start çıkışı usulsüz kulvar değişikliklerinden dolayı Kurulumuza ifadeye çağırılıp savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

4 numaralı SULTAN BEYLİM isimli atın binicisi Görkem ÖZÇELİK , start çıkışı usulsüz kulvar değişikliklerinden dolayı Kurulumuza ifadeye çağırılıp savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaralı NEVGÜLÜN KIZI isimli atın binicisi Fırat ARSLAN, start çıkışı sonrası usulsüz kulvar değişikliklerinden dolayı Kurulumuza ifadeye çağırılıp savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaralı PRENSES MEGRİCAN isimli atın binicisi Kürşat YILMAZ , start çıkışı usulsüz kulvar değişikliklerinden dolayı Kurulumuza ifadeye çağırılıp savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı YEŞİL YAYLALI isimli atın binicisi İbrahim Halil KETME , start çıkışı sonrası usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması ve atını düzeltme çabası göz önüne alındığında 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

10 numaraya kayıtlı ERTUHİ HAN isimli atın binicisi Onur YILDIZ, koşunun son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

2 numaraya kayıtlı AFERDİTA isimli atın binicisi Mehmet KAYA start çıkışı sonrası usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

3 numaraya kayıtlı LATIFA THREE isimli atın binicisi Erhan AKTUĞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

8 numaraya kayıtlı İNCİRLİ İNCİSİ isimli atın binicisi Yunus Emre YÜKSEL koşunun son düzlüğünde bindiği ata fazla sayıda kamçı ( 6 adet) kullanarak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir.

KOŞU NO: 8

1 numaralı KING CHA CHA isimli atın binicisi Fırat ARSLAN, koşu bitiminde Yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuza ifadeye çağırılıp savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

3 numaralı SARPERHAN isimli atın binicisi Furkan YÜKSEL, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 9

1 numaraya kayıtlı ERLİKHAN isimli atın binicisi HALİL KAPLAN start çıkışı ve sonrası usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması ve göstermiş olduğu atını düzeltme çabası göz önüne alındığında 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

KOŞU NO: 10

6 numaralı FOU BLEU isimli atın binicisi İsmail KATI, karşı düzlükte usulsüz kulvar değişikliklerinden dolayı Kurulumuza ifadeye çağırılıp savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.