Ek Rapor

06.04.2022 tarihinde 3 numaraya kayıtlı olarak koşan KARAGÜL BEYİ isimli atın aprantisi Ali YILDIZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet etmemiştir. Konu ile ilgili savunma istemi kendisine 7 (yedi) gün sonra 13.04.2022 tarihinde tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 1

7 numaraya kayıtlı olarak koşan MAMBA FOREVER isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

KOŞU NO: 2

3 numaraya kayıtlı olarak koşan KONÇİ BEY isimli atın jokeyi Gökhan GÖKÇE, ilk viraja girilirken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan NEMKALDI isimli at start makinesine giriş yapmamasından dolayı 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 121. maddesinin 4. fıkrası uyarınca 15 (on beş) günden az olmamak kaydıyla yarış usul ve nizamlarına uygun koşuncaya kadar koşulara katılmaktan yasaklanmış olup ve ayrıca antrenörü Erkut KOCA, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine giriş yapmamasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 121. maddesinin 4. fıkrası uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

2 numaraya kayıtlı olarak koşan İŞİNİBİLİR isimli atın antrenörü Yasemin KARAKÜÇÜK, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden geç çıkış yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

5 numaraya kayıtlı olarak koşan DENİZHAN isimli atın jokeyi Görkem ÖZÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

2 numaraya kayıtlı olarak koşan DEMİRYILDIZ isimli atın aprantisi Mürsel KAYİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan HANGANG isimli atın jokeyi Nevzat AVCİ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan SERİDAY isimli atın jokeyi Görkem ÖZÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

1 numaraya kayıtlı olarak koşan HAMASET isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BOLD SEA ROVER isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

 

KOŞU NO: 1

2 numaralı KARA SÜVARİ adlı at koşunun son düzlüğünde tökezleyerek düşmüştür. At, Saha Veterinerleri tarafından muayene edilmiş, 7 (yedi) gün rapor verilerek At Hastanesine sevk edilmiştir.

KOŞU NO: 2

5 numaraya kayıtlı PAMELA isimli at start makinesinden çıkış yapmamasından dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 121/4. maddesi uyarınca; eğitilinceye kadar 15(onbeş) gün süre ile koşulardan men cezası verilmiştir(TEKERRÜR). Ayrıca bu atın antrenörü Baver FAHRİOĞLU atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117/1. Maddesinin (a) bendi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

7 numaraya kayıtlı BABA NASUHİ adlı at için kullanılan aksesuarların at sahibi adına tescil edilmiş forma renklerine uygun olmadığı tespit edildiğinden antrenör Figen BAKIR Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117/1. Maddesinin (a) bendi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

6 numaralı BABA SERGEN isimli atın binicisi M.Emin DOĞAN, son düzlükte kamçısını dışa doğru uzatarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı, Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyip, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117/1. Maddesinin (a), (b-1) bendleri gereğince İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 3

3 numaraya kayıtlı BEYENAT adlı at için kullanılan aksesuarların at sahibi adına tescil edilmiş forma renklerine uygun olmadığı tespit edildiğinden antrenör Enver KOÇAK Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117/1. Maddesinin (a) bendi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BEYENAT isimli atın jokeyi Mehmet TAŞKAYA start çıkışında hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

3 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖBEKLİTEPE AĞASI isimli atın jokeyi Burak BEKTAŞ, start çıkışından sonra hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan CEYDACANIM isimli atın jokeyi Hasan ALTUNDAĞ, koşunun son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

6 numaraya kayıtlı YAKACAN adlı at Elazığ Hipodromuna getirilmediğinden koşudan çıkarılmıştır. Konu ile ilgili olarak antrenör Muhammet KARALI kurulumuza çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

9 numaraya kayıtlı SPURIORUS adlı atın binicisi Menderes AVŞAR koşu sonrası gösteri hareketleri yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan SPURIORUS isimli atın jokeyi Menderes AVŞAR, start çıkışından sonra hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a), (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numaralı YILMAZHAN isimli atın binicisi Sami KAPLAN, start makinesinin gerisinde ata kamçı ile vurmasından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, aynı gün savunması alınmış, ancak savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi uyarınca yedi (7) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından geçici yasaklama cezası ile cezalandırılmıştır. (kendisinin kurulumuza verdiği dilekçede cezasının 19.04.2022 tarihinde başlatılması talebinde bulunmuştur.)

KOŞU NO: 8

8 numaraya kayıtlı olarak koşan KAMIŞLI ŞİMŞEĞİ isimli atın jokeyi M.Ali AKTÜRK, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 9

4 numaraya kayıtlı olarak koşan VARTOGIMGIM isimli atın jokeyi Mustafa IŞIK start çıkışında hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaralı EMİRSUR adlı at koşunun son düzlüğünde tökezleyerek düşmüştür. At, Saha Veterinerleri tarafından muayene edilmiş, 7 (yedi) gün rapor verilerek At Hastanesine sevk edilmiştir.