KOŞU NO: 2

Koşuda 5 numarada kayıtlı AKAN RÜZGAR isimli atın Binicisi UĞUR LEVENT, koşunun start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici UĞUR LEVENT; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 2 numarada kayıtlı BABA BÜTÜN isimli atın Binicisi NEVZAT AVCİ, koşunun start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici NEVZAT AVCİ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

Koşuda 4 numarada kayıtlı GENESIS isimli atın Binicisi KADİR TOKAÇOĞLU, koşuda start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KADİR TOKAÇOĞLU; Kurula çağırılarak sözlü olarak uyarılmıştır.

Koşuda 5 numarada kayıtlı HÜMA HATUN isimli atın Binicisi TUGAY ALICI, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici TUGAY ALICI; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

Koşuda 4 numarada kayıtlı LUCY TINA isimli atın Binicisi OĞUZ EREN, koşuda start çıkışı atının başlığını geç alarak startı tehlikeye sokmuştur. Binici OĞUZ EREN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

Koşuda 6 numarada kayıtlı BUZ FIRTINASI isimli atın Binicisi FURKAN HİM, koşunun start çıkışı hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici FURKAN HİM; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

Koşuda 3 numarada kayıtlı UZAYDESTANI isimli at koşuya iştirak edememiştir. Koşu sonrası Veteriner Hekim tarafından yapılan kontrollerde atta herhangi bir olumsuz durum görülmemiştir. Binici ile yapılan görüşmede “atının kolonunun kaydığını ve bu sebeple atının koşuya iştirakinde zorlandığını bir kazaya sebebiyet vermemek için tutmak zorunda kaldığını” beyan etmiştir. Atın Antrenörü kurula çağırılarak atının kolonunu daha dikkatli bağlaması konusunda uyarılmıştır.

Koşuda 1 numarada kayıtlı ACARER isimli atın Binicisi OKAN GÖKÇE, koşuda son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici OKAN GÖKÇE; Konuyla ilgili savunmasını vermek üzere ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

KOŞU NO: 9

Koşuda 14 numarada kayıtlı KAYABERT isimli atın Binicisi HALİL ALTIN, koşuda starttan çıktıktan sonra hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici HALİL ALTIN; Kurula çağırılarak sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 7

5 numaraya kayıtlı olarak koşan CHAIN OF DESTINY isimli at start makinesine giriş yapmadığından dolayı 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 121. maddesinin 4. fıkrası uyarınca 15 (on beş) günden az olmamak kaydıyla yarış usul ve nizamlarına uygun koşuncaya kadar koşulara katılmaktan yasaklanmış olup ve ayrıca antrenörü Hakan YÜZBAŞI, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine giriş yapmamasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 121. maddesinin 4. fıkrası uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

1 numaraya kayıtlı olarak koşan KARA ABJAR isimli atın antrenörü Selim ÖRDEM, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan QUEEN ZEYNEP isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

KOŞU NO: 9

4 numaraya kayıtlı olarak koşan APPROVED STAR isimli atın antrenörü Aydın ALÇİÇEK, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan NITROX isimli atın antrenörü Nurhan BAKIR, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden çıktıktan sonra durarak koşuya adapte olamamasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan DOĞU PRENSİ isimli atın jokeyi Gökhan BEKTAŞ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.