15 Nisan Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1500 metre çim pistte yapılan KV-6 Bursa Emniyet Müdürlüğü Koşusu'na 8 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun lıderliğini SWEET HUMOR aldı, LOVE IS GOOD barıyer dibinden 1.5 gerisinden ikinci durumda koşuyu takip etti. Son viraj dönüldükten sonra koşuyu forse eden SWEET HUMOR barıyer dibini iki at girecek şekilde açması son vırajı kolay barıyer dibinden dönen LOVE IS GOOD binicisi Mertcan Çelik açıl susam açıl bereketini iyi değerlendirip trafik sorunu yaşamadan liderliği alırken koşuyu ikinci bitiren DRAGON PULSE son vırajı iç kulvara yakın orta kulvardan dönmesi önünde 4 atın olması dışındada at olması binicisi Nevzat Avcı sprinte kaldırdığı DRAGON PULSE tutarak safkanların dışına alması son 300’de çıkması safkan 7.durumdaki safkanı tekrar koşuya adapte olması son 150 buldu. 6.durumda koşunun lıderliğini yapan LOVE IS GOOD ile arasında 7 boy fark olması son 100'den sonra müthiş sprinti ile farkı 1.5 boya düşürüp 1.30.83 ile ikinci olma başarısı gösterirken LOVE IS GOOD, koşuyu 1.30.61'lik derecesi jokeyi Mertcan Çelik ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.46.92 oldu. Bursa kum pistte ilk yarışında ikinci, ikinci yarışında kazandı. Bursa çim pistinde ilk yarışında KV-6 koşusunda safkan üstüne koyarak gitmesi o kadar yarış içinde avantajları olmasına rağmen son 50’den sonra temposu düştü. KV-6 atı tam demek için biraz erken safkan iki ayda bir koşması safkan daha tam gerçek gücünün sınırının ne olduğu belli değil. Bize göre Şartlı ve Kv koşularında yarış seçerek koşması gerekiyor. İlk çim yarışında kazandı diye bu haliyle dişilere mahsus grup koşularını atın ilgilileri tercih ederse atı koşudan sonra bize göre kaybederler. Bu haliyle dördüncü bile olmaz. Karar atın ilgililerinin. Koşuyu ikinci bitiren DRAGON PULSE, hayatında 13 yarış koşan safkan çim pistte kazanma başarısı gösterdi kum pistte 10 kez koştu 4 kez kazandı. Bursa çim pistte ilk kez start aldı. Çok farklı koştu yarışı DRAGON PULSE kaybetmedi. Binicisi Nevzat Avcı kaybetti. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup Bursa çim pistte bu safkan Şartlı, KV, ve Grup koşusu kazanabilecek güçte görüldü. LOVE IS GOOD'un kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

 

Keyifli bir mücadelenin yaşandığı 2022 yılı Bursa Emniyet Müdürlüğü Koşusu'nu (KV-6), Ali Çapacı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, doru dişi tay Love is Good (New Bay - Dawn Dew / Montjeu) jokeyi Mertcan Çelik idaresinde kazandı. Mehmet Emin Avcı tarafından antrene edilen Love is Good son olarak, 28 Şubat tarihinde katıldığı Maiden mücadeleyi Mustafa Çiçek idaresinde kazanmayı başarmıştı.

Koşunun ikinciliğini, Dragon Pulse (Agresivo - Anouchka / Strike The Gold) elde ederken, kır tay Cafer Bey (Amerikalı - Akbalıklı Sıla / Star Grey) üçüncü, Hidden Moneys (Scarface - Petit Kurt / Fastnest Rock) isimli tay dördüncü ve Sweet Humor (Justenuffhumor - Şam Şekeri / King Charlemagne) beşinci olarak Bursa Emniyet Müdürlüğü Koşusu'nu tamamladı.

Koşunun galibi Love is Good için bitiriş derecesi 1.30.61 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına antrenörü Mehmet Emin Avcı'ya kupasını ve çiçeğini Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan verdi.

Törene, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Erdem, TJK Genel Müdürü Tuncel Aydın ile TJK Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Bozkurt da katıldı.