15 Nisan Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda merhum Asli Üye Sedat Özcan adına düzenlenen koşu (KV-7/D) saat 19.30'da gerçekleşti. 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

15 Nisan Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1400 metre sentetik pistte yapılan, KV-7 Sedat Özcan Koşusu’na 9 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini SAETTA alıp koşuya yüksek tempo verdi. İlk 400/24.19 ile geçtti. VALLEY OF FLOWERS, koşuyu jokeyi G.Kocakaya kontrolünde geçmesi son virajı pistti ortalıyarak 2 boy önde SAETTA döndü. 600/0.35.42 - 800/0.46.61 - 1000/58.62 ile geçip son 400’de SAETTA yüksek tempoda koşuyu forse etmesinin faturasını ödeyip dama dedi. Dışından el oynatmadan kolay gelen VALLEY OF FLOWERS, son 100’den sonra binicisin teşvikleri ile 3 boy fark 1.23.48 derecesi ile kazanırken, son 0.46.70 oldu. VALLEY OF FLOWERS, hayatında 11kez start alıp 5 kez kazanma başarısı gösterdi. Çim pistte 7 kez koştu ve 3 kez kazandı. Sentetik pistte 4 kez koştu 2 kez kazandı bir kez A2/dişi kazandı. Koşuyu ikinci bitiren NEPTUNE, 1.23.87’lik derecesi ile fotaya canlı girmesi 2.5 boy starta kalması hayatında 19 kez start alan safkan 6 kez kazandı. 9 çim koşusunda 3 kez birinci oldu. 8 kere kumda start alıp 2 kez kazandı. Sentetik pistte bir kez kazandı. G3/dişi galibiyeti var olması her pistte kısa ve orta mesafede koşan safkan uzun mesafede koşabilecek işaretleri bu koşusunda verdi. VALLEY OF FLOWERS’ın kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2022 yılı Sedat Özcan Koşusu’nu jokeyi Gökhan Kocakaya ile katılan, Vefa İbrahim Aracı’nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Valley Of Flowers (Native Khan - Lily Of The Valley / Haafhd) kazandı. Sönmez Bilgiç’in de antrene ettiği 4 yaşlı doru kısrak 5. galibiyetini yarış hayatına ekledi.

9 safkanın start aldığı mücadelede ikinciliği Neptune (Native Khan - Orient Bride / Sky Classic) elde ederken, Mindhunter (Scarface - Acoustic / Namid) üçüncü, A Fine Day To Fly (Clodovil - Holamo / Montjeu) dördüncü, Maça Kızı (Torok - Bigalı Kız / Strike The Gold) da yarıştan beşinci olarak ayrıldı.

Koşunun galibi Valley Of Flowers için bitiriş derecesi 1.23.48 olurken, farklar ise 3 Boy - 2,5 Boy - Yarım Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına antrenörü Sönmez Bilgiç’e kupayı merhum Sedat Özcan’ın baldızı Ezher Sevil takdim etti. Törene, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri, Özcan Ailesi ile davetliler de katıldı.

SEDAT ÖZCAN

1924 yılında Manisa Turgutlu’da doğan Sedat Özcan, üniversite eğitimini İngiltere’de bulunan Hugderfield Technic College’de tamamladı. İş hayatını elektronik, tekstil, inşaat, turizm ve ziraat gibi birçok sektörde faaliyet göstererek sürdürdü. Çocuk yaşlardan itibaren at binen ve atlara büyük bir sevgi duyan Özcan, at sahipliğinin yanı sıra yetiştiricilik de yaptı. 1993 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1992 yılında “Prestige”, 1994 yılında “As Jet” isimli safkanlarıyla Gazi Koşusu’nu iki defa kazanma başarısını gösterdi. 2005 yılında aramızdan ayrılan Sedat Özcan’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.