17/05/2022 SALI / ANKARA 13.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

5 numaraya kayıtlı olarak koşan ARİFCAN isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 2

4 numaraya kayıtlı olarak koşan SARPTAY isimli at start makinasına rahat giriş yapmaması nedeniyle, atın antrenörü Taner TÜRKMEN Komiserler Kuruluna çağırılmış ve atını start makinasına girişe yeterince alıştırmayarak, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ  

2 numaraya kayıtlı olarak koşan KING OF THE SAVAŞ isimli atın jokeyi Ali KAÇMAZ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan CANOLYA isimli atın jokeyi Mehmet Nuri SUNKAR, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 3

6 numaraya kayıtlı olarak koşan YELSESİ isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan MAHİR ABİ isimli atın antrenörü Kadir TEKİNALP, deklere ettiği seyisi doping mahallinde bulundurmayarak, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

2 numaraya kayıtlı olarak koşan SERHAT FIRTINASI isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 5

3 numaraya kayıtlı olarak koşan TORİÇEM isimli atın jokeyi Alican İNCİ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan MISS DEFNE isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ  

7 numaraya kayıtlı olarak koşan SENNA isimli atın jokeyi Müslüm ÇELİK, start çıkışı ve son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan SHE IS THE SHOW isimli atın jokeyi Mücahit BAYIR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ANGEL ALYA isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 9

6 numaraya kayıtlı olarak koşan DİAVASİ isimli atın jokeyi Müslüm ÇELİK, son düzlükte 2022 Yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla (5 adetten fazla sayıda) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış, ancak tartı mahallinde bulunamamıştır. Savunması alındıktan sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

  KOŞUNUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ  

5 numaraya kayıtlı olarak koşan BÜTÜNAY isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

 

17/05/2022 SALI / KOCAELİ 6.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 2

2 numaraya kayıtlı olarak koşan MAVİ KILIÇ isimli atın binici Mehmet KAYA, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

4 numaraya kayıtlı SULTAN BEYLİM isimli atın binicisi Müslüm BAYDAN koşunun son düzlüğüne girilirken usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmesinden dolayı ; koşu Komiserler Kurulumuzca incelenmiştir. İnceleme sonucunda; adı geçen binici Müslüm BAYDAN yukarıda bahse konu suçtan dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1), ( c ) ve (ç ) bendleri uyarınca ; 5 ( beş ) gün süre ile Yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icrasından yasaklanması, Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici yasaklanması ve 834 TL para cezası cezası ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 4

1 numaraya kayıtlı olarak koşan RED JUSTEN isimli atın binici Mahmut TURAN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan RED JUSTEN isimli atın binici Mahmut TURAN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaralı BEST OF FATOŞ isimli atın binicisi Cemal PASO, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

4 numaralı KAHRAMAN TRADER isimli atın binicisi Furkan ARSLAN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 5

1 numaralı MÜHENDİS isimli atın binicisi Mürsel KAYİŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı daha dikkatli olması hususunda Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan CHAIRMAN isimli atın binici Kaancan GÖKÇE, start çıkışı ve sonrası usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

  KOŞUNUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ  

7 numaraya kayıtlı olarak koşan LIGNIN ENERGY isimli atın binici Cemal PASO, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

2 numaraya kayıtlı SARNIÇKAYA isimli atın binicisi Berkan ÇIĞLA koşunun son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını yasal süresi (7 gün) içerisinde vereceğini ifade etmiştir.

  KOŞUNUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 7

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ATİKSOYLU isimli atın binici Ali YILDIZ ve 8 numaraya kayıtlı MEMO AĞA isimli atın binicisi Umut BARLIK, koşunun 800' lerinden itibaren atın üzerinde binici stili dışında eyer üzerinden oturup kalkarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmelerinden dolayı SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 10

3 numaraya kayıtlı olarak koşan DUMANOĞLU isimli atın binici Onur ÖZTÜRK, start çıkışı ve sonrası usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.