26/05/2022 PERŞEMBE / ANKARA 17.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

Ek Rapor

24.05.2022 günü 5. Koşuda, 12 numaraya kayıtlı olarak koşan BERK ŞAMPİYON isimli atın jokeyi Mert Ali SOLMAZ, 1500 metrede usulsüz kulvar değiştirerek, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı 26.05.2022 günü tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 1

SATIŞ -1 satış koşusunda, AYBARS isimli at Hüseyin ÇELİK’e satılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan KÜÇÜK ZAMANI isimli atın jokeyi Halil İbrahim AKKAYA, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 4

5 numaraya kayıtlı olarak koşan LET CROPS LAUGH isimli atın jokeyi Nizamettin DEMİR, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 5

5 numaraya kayıtlı olarak koşan TATLI ÜÇAR isimli atın jokeyi Müslüm ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 6

2 numaraya kayıtlı olarak koşan BORDOMAVİ isimli at start öncesi start makinasının kapısını zorlayıp açmış, at makinadan çıkış sonrası kontrol altına alınmış ve saha veteriner hekimi tarafından muayene edilmiş, koşuya engel bir durum tespit edilmemiş ve atın tekrar start makinasına girişi sağlanmıştır. Ancak daha sonra at start verilmeden önce ön kapağı yeniden açarak dışarı çıkmış ve jokeyini düşürmüştür. At start hakemi emrine girmediğinden koşudan çıkarılmıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan BORDOMAVİ isimli at, start makinası içerisinde startın verilmesini beklemediğinden, ata At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (d) bendi gereğince 7 (GÜN) süreyle yeterince eğitilinceye kadar koşulara katılmamasına, atın antrenörü Hikmet TURAN’a atını yeteri kadar eğitmemesi nedeniyle, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

6 numaraya kayıtlı olarak koşan SINESİPSE isimli at start makinasına geç giriş yaptığından, atın antrenörü Mehmet YALÇIN atını startta girişe yeterince alıştırmadığından, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan KING FURY isimli atın jokeyi Mehmet AKYAVUZ, son 100 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunması alındıktan sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

KOŞU NO: 8

1 numaraya kayıtlı olarak koşan NORTH QUEEN isimli at start makinasından çıkmadığından, antrenörü Ayhan POLAT, atını starttan çıkışa yeteri kadar eğitmemesi nedeniyle, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan RAGAZZA FORTUNATA isimli at start makinasından 10 BOYDAN FAZLA geç çıktığından, atın antrenörü Hüseyin TURAN, atını starttan çıkışa yeteri kadar eğitmemesi nedeniyle, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BLENDE RENDE isimli atın antrenörü Muzaffer KILIÇSEREN, deklere ettiği seyisi doping mahallinde bulundurmayarak, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 9

12 numaraya kayıtlı olarak koşan VENİCE isimli at start makinasında huysuzlanarak makinaya tekme attığından, start makinası dışına çıkarılmış, saha veteriner veteriner hekimi tarafından yapılan muayenesinde travmaya bağlı ön sol ayakta, travmatik yara ve topallık tespit edildiğinden, saha veteriner hekimi raporuna istinaden at koşudan çıkarılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan TIME OF HONOR isimli atın jokeyi Mahsun TURAN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

26/05/2022 PERŞEMBE / İZMİR 13.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

5 numarada kayıtlı JUST CONDOR isimli at yarışa adapte olmadığından (tekerrür) 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1 maddesi (d) bendi gereği yeterince eğitilene kadar 7(yedi) güne kadar, koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır. Bahse konu atın Antrenörü Mehmet KAYA yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

6 numarada kayıtlı DEEP DELIGHT isimli atın antrenörü Cihan ARPEK yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

KOŞU NO: 2

1 numarada kayıtlı BOATMAN isimli atın binicisi Mehmet KAYA koşunun son virajında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 3

1 numarada kayıtlı CASH IS KING isimli atın binicisi Ali YILDIZ son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

5 numarada kayıtlı ADEM AĞA isimli atın binicisi Mertcan ÇELİK start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numarada kayıtlı SCHILLACI isimli atın antrenörü Cenk ŞAMLI yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

Satış koşusu olan bu koşuda ŞEKER TURBO isimli at Yusuf KÜREM’ e GÜLAY isimli at ise Tolga ÇELİK’ e satılmıştır.

1 numarada kayıtlı AYSEVER isimli at start makinasından yaklaşık 10 boy geç çıkış yapmıştır. Bahse konu atın Antrenörü Ülkü AYBOĞA yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

1 numarada kayıtlı BUSTANY isimli atın binicisi Mehmet KAYA son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.