AĞIR ÇEKİM KAZA ANI

25 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan 4. koşuda(Maiden 3.Yaşlı Araplar koşusu) 1200 metre sentetik pistte start verildikten hemen sonra taylar birbirlerine foul yaptılar. İlk 100 metrede akordiyon gibi oldular. Hakan Yıldız'ın jokeyliğini yaptığı ÇAMSAKIZI ilk 200 metre içinde, önce SULTAN BEYLİM'in daha sonra da KOCA KARYALI'nın kulvarına bir anda, kontrolsüzce girerek tehlike yarattı. Sadettin Boyraz'ın jokeyliğini yaptığı KOCA KARYALI'nın ön ayakları, ÇAMSAKIZI'nın arka ayaklarına takıldı ve safkan sendeledi. Sadettin Boyraz tercübesi sayesinde yıkılma tehlikesinden son anda kurtuldu. İlk 200 metre içinde jokeyler birbirlerine yaptıkları foullerden dolayı ceza aldılar. Gökhan Gökçe ile Fırat Arslan ihtar, Özcan Yıldırım ile Hakan Yıldız ihtar ve para cezası aldılar.

 

Komiserler Kurulu Kararları

9 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇAMSAKIZI isimli atın jokeyi Hakan YILDIZ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan UĞURLUALP isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

2 numaraya kayıtlı olarak koşan BERKCANIM isimli atın jokeyi Gökhan GÖKÇE, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan SAVAŞÇITAY isimli atın aprantisi Fırat ARSLAN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.