Son 800 Metre

 

Kupa Töreni

28 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan G1 Tarım ve Orman Bakanlığı koşusu 15 safkanın katılımıyla start aldı. Startla birlikte koşunun liderliğini GÖKYÜZÜ aldı. İlk 50 metrede dışına AYNIŞAH geldi ve tempoyu bir anda liderlik mücadelesine yükseltti. 1200 starttı geçilirken AYNIŞAH dama dedi. GÖKYÜZÜ 4 boy farkla öne geçerken son 800 geçilirken dışından gelen TAŞAN el oynatmadan, kolay bir şekilde koşunun liderliğini GÖKYÜZÜ'nden aldı. Bu metrelerde SERTBERK dokuzuncu sırada koşuyu takip etti. Son 600'de el oynatmadan TAŞAN liderliğini korudu. TAŞAN'ın son virajı barıyer dibine yakın, 2 boy önde dönmesi ile birlikte bu metrelerde TAŞAN kazanacak havası oluştu. Bekleme yarışı yapan safkanlar toplandı ve son 400'de birbirlerine çaktırmadan foul yaptılar. SERTBERK son 350'den sonra fazla trafik sorunu yaşamadan bariyer dibine girmeyi tercih etti. TAŞAN'ın binicsi 2 boy önde olmasına rağmen iç kulvardan gelen SERTBERK son 180'de yanına, aynı anda hizaya geldikten sonra TAŞAN'ın binicisi Vedat Abiş'in farketmesiyle birlikte kırbaç vurma avantajını kullansa da atı alan Üsküdar'ı geçmiş olup G1 koşusunda elinde sermaye olması, içinden gelen ata yol veren Vedat Abiş rakibi olan SERTBERK'e resmen koşuyu hediye etti. Atın yarım boy içinde olduğu anda dışından yapışsaydı SERTBERK kazandığı yarışlarda olduğu gibi o kadar canlı gelmiyordu. Barıyer dibine sıkıştırıp dışında olma avantajı ile koşuyu TAŞAN kazanırdı. Tuğban İzzet Aksoy ekürisi 5 yaşında uzun mesafede pist ayırt etmeyen bir açık yarış atı kazandı. Koşuyu ilk uzun mesafesinde koşan SERTBERK 9x9 yaparak 1.5 boy fark ve 2:42.75 derecesiyle jokeyi Mehmet Akyavuz ile kazandı. Son 800;0:52.80 oldu. SERTBERK'in galibiyetinde emeği geçenleri tebrik ederiz. Koşuda TAŞAN ikinci, ÖZÜDOĞRU üçüncü oldu. TAŞAN ve ÖZÜDOĞRU ilk yarışlarında farklı koşacaklardır. YILDIRIMİZİ içinse ilk yarışında hangi grupta olursa olsun dikkat diyoruz. CANMETE koşuyu dokuzuncu sırada bitirdi.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi Faik Sedat Dağyudan’a kupasını, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Dr. Nihat Pakdil takdim etti.

TİGEM Genel Müdür Vekili Sait Kocabay da safkanın antrenörü Mehmet Korkmaz’a plaketini takdim etti.

Kazanan safkanın jokeyi Mehmet Akyavuz’a ise plaketini, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Durali Koçak verdi.

Kupa törenine; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İbrahim Halil Yıldız, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Kıyak, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı ve Genel Sekreter Ahmet Özbelge ile davetliler de katıldı.