28/05/2022 CUMARTESİ / ANKARA 18.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ONKEL PASCHA isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan DENİZ KIRALI isimli atın jokeyi Aziz AKDEMİR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan ANADOLU YILDIZI isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 3

1 numaraya kayıtlı olarak koşan KRAL TUNCA isimli atın jokeyi Sadık ALTAY, start çıkışı atından düşmüştür. At saha veteriner hekimine muayene ettirilmiş, ilk bulgulara göre atın fiziki durumunda bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Jokey Sadık ALTAY’ın, doktor tarafından yapılan muayenesinde bir rahatsızlık tespit edilmemiştir.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan OĞLUM GİRAY isimli atın jokeyi Nizamettin DEMİR, son düzlükte 2022 YILI At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla (5 adetten fazla) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

KOŞU NO: 4

5 numaraya kayıtlı olarak koşan SAİT BEY isimli atın jokeyi Ercan ÇANKAYA, 1200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan AĞAMSIN isimli atın antrenörü Soner KULAK, deklere ettiği seyisi doping mahallinde bulundurmayarak, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇOBAN KIZI isimli atın jokeyi Mustafa Kemal KUMBASAR, start çıkışı sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 6

8 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKYÜZÜ isimli atın jokeyi Mehmet Salih ÇELİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan SERTBERK isimli atın jokeyi Mehmet AKYAVUZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri ve 2. fıkrası (TEKERRÜR) gereğince 1.668 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan TAŞAN isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, 800 metre usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan EGEBERK isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan SELKUT isimli atın jokeyi Uğur TEMUR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 7

9 numaraya kayıtlı olarak koşan ÖZDOĞA isimli atın jokeyi Fatih Rüstem BEBEK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

SATIŞ -2 satış koşusunda, AIRMAN isimli at Ali ÇELİK’e satılmıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan BABAROS isimli atın jokeyi Velat DEMİR, 800 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AIRMAN isimli at start makinasına rahat giriş yapmaması nedeniyle, atın antrenörü Fehmi DİZDAROĞLU Komiserler Kuruluna çağırılmış ve atını starta girişe yeterince alıştırmayarak, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 9

9 numaraya kayıtlı olarak koşan KIRAÇGÜLÜ isimli at start hakemi emrine girmediğinden koşudan çıkarılmıştır. 9 numaraya kayıtlı olarak koşan KIRAÇGÜLÜ isimli at, start makinası içerisinde huysuzlanarak, start hakemi emrine girmemesi nedeniyle, At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (d) bendi gereğince 7 (GÜN) süreyle yeterince eğitilinceye kadar koşulara katılmamasına, atın antrenörü Mehmet Hanefi ELĞAÇ, atını yeteri kadar eğitmemesi nedeniyle, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan SARRAF GÜLÜ isimli atın jokeyi Velat DEMİR, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

28/05/2022 CUMARTESİ / İZMİR 14.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

3 numarada kayıtlı BABA OZAN isimli atın antrenörü 2 numarada kayıtlı İSTANBUL MUHAFIZI ve 12 numarada kayıtlı YARİSSA isimli atların binicilerinin kendi atını engellendiği protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir.

2 numarada kayıtlı İSTANBUL MUHAFIZI isimli at yaklaşık 10 boy geç çıkış yapmıştır. Bahse konu atın Antrenörü Tolga TEMİZER yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numarada kayıtlı İSTANBUL MUHAFIZI isimli atın binicisi Mustafa ÇİÇEK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak herhangi bir ceza verilmemiştir.

12 numarada kayıtlı YARİSSA isimli atın binicisi Onur YILDIZ son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak herhangi bir ceza verilmemiştir.

KOŞU NO: 2

1 numarada kayıtlı AKKAYA ATEŞİ isimli at start makinası içerisinde şahlanmış ve binicisi Alperen OLUK ile birlikte düşmüştür. Bahse konu at start makinası dışına alınarak Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve koşuya katılması uygun görülmediğinden koşudan çıkartılmıştır. Ayrıca adı geçen binici doktor tarafından muayene edilmiş ve at binmesinde sakınca olmadığı belirtildiğinden sonraki koşusuna katılmasına izin verilmiştir.

KOŞU NO: 3

1 numarada kayıtlı HAVALI KIZ isimli at start makinasından çıkmış ancak yarışa adapte olamamıştır. Bahse konu atın Antrenörü Mehmet KAYA yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

KOŞU NO: 5

9 numarada kayıtlı ÇINAR BEY isimli atın binicisi Barış KURDU start çıkışında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 6

7 numarada kayıtlı REİSHANLI isimli atın antrenörü 10 numarada kayıtlı HIZLI ASİYE isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir.

9 numarada kayıtlı SİNOPLU MERVE isimli atın binicisi Nurettin ŞEN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numarada kayıtlı HIZLI ASİYE isimli atın binicisi Kadir TOKAÇOĞLU son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (c) bendi gereği (31.05.2022 gününden başlamak üzere) 5 (beş) gün süreyle sanat icrasından geçici men cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numarada kayıtlı SERKANINOĞLU isimli atın binicisi Halil KAPLAN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

2 numarada kayıtlı GÜNEŞKRAL isimli atın binicisi Ferdi KABADAYI start çıkışında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

12 numarada kayıtlı UÇAN BERK isimli atın binicisi Hüseyin ŞİMŞEK start çıkışında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

14 numarada kayıtlı SON MUHAFIZ isimli atın binicisi Nevzat AVCİ start çıkışında ve son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

17 numarada kayıtlı VANGA isimli atın binicisi Sezer ÇELİK start çıkışında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.