2023 Yılın Süper Aygırı NATIVE KHAN yavrusu LA BREZZA hareketli şiir gibi koşuyu kazandı.

12 Temmuz Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 5. Koşu Türksoy Koşusu KV-7/dişi, 3 ve Yukarı İngilizler 1400 metre çim pistte 10 safkan start alması   1- ABJARKIZ birinci starttan iyi bir çıkış yapmasına rağmen binicisi Müslüm Çelik kulvarında gitmesi gerekirken dışındaki safkanların yanına doğru açılırken akordeon gibi safkanlar bir anda birleşmiş olması bundan en çok koşuyu beşinci bitiren 2. SER VEYRON üçüncü starttan çıkıp binicisi Hışman Çizik ile birlikte 5 metre sağlı sollu safkan tost oldu safkanları bu duruma sokan ABJARKIZ'ın binicisi Müslüm Çelik koşuyu üçünçü bitirirken SER VEYRON Hışman Çizik ile koşuyu beşinci bitirmesi Komiserler kurulu Re'sen koşuyu incelemeye alması gerekirken sıralama 4.7.1.5.2 bitmesi Re'sen incelenmesinden sonra 4.7.5.2.1 olması gerekirdi. Tüzük kitabı koşu start verilmesi ile başlıyor diyor son virajdan sonra başlıyor demiyor. Ankara Komiserler Kurulu start ile bareber daha dikkatli safkanların binicileri ile birlikte bakılmalıdır. Para cezaları bu tür olayda jokeye ceza değil ödül gibi gelmektedir. 2023 tartışmasız yılın Aygırı olan NATIVE KHAN dişi Yavrusu LA BREZZA iyi bir start alması binicisi Ahmet Çelik ilk yedide koşuyu el oynatmadan atına çok güvenip son 800 de koşuyu safkan kazanabilecek hislerini vermesi son viraji 6'ıncı durumda dönmesine rağmen önündeki PÜR DİKKAT binicisi Özcan YILDIRIM barıyer dibini açması Ahmet Çelik hemen barıyer dibine girerek kapanmadan tereyağdan kıl çeker son 200 koşunu lıderliğini yapan ABJARKIZ'dan dışından gelerek liderliği alarak  tek kırbaç kullanmadan Ahmet Çelik teşvikleri ile 2 boy fark 1.23.35 derecesi ile koşuyu kazandı son 800:0.46.24 oldu. Hayatında 13 kez start alan LA BREZZA hayatının ilk yarışında safkan İstanbul sentetik pistte 7 oldu bir daha sentetik ve kum pistte koşmadı 12 kez çim pistte koştu son  iki yarışında üst üste Ahmet Çelik kazandı ilk KV kazandığı yarışında Türksoy Koşusu oldu. LA BREZZA'nın kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

 

 

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Caner Akgül'e plaketini TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı verdi.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

Kazanacak safkanları birinci ağızdan öğrenin. Siz de at yarışlarında fark yaratmak farklı olmak istiyorsanız GÜNCEL ekibini takip etmelisiniz! Gazeteniz Güncel 6'lı Ganyan ve bahis oyunlarındaki farkını yine gösterdi...