25 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 4.koşu olan satış koşusu

Komiserler Kurulu Raporu

25.07.2022 tarihinde 4. Koşu olan Satış-1 koşusunda 3 numarada kayıtlı UY SCUTI isimli ata 2 adet teklif verilmiş olup, yarış sonrası yapılan kura sonucunda, 80.000.00 TL teklif veren MEHMET SAİT TOKDEMİR adına vekili MURAT TÜRKOĞLU isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibine sağlam ve sağlıklı olarak teslim edilmiştir. 

 

Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen satış koşusunda bir safkan satıldı ve yeni sahibine teslim edildi.

26 Temmuz salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen 2. koşu olan satış koşusunda OĞLUM HİŞMAN isimli at Hüseyin Çelik'e 100.000 TL karşılığında satılmış, vekili Ali Oğlu'na ring mahallinde teslim edilmiştir.

 

25 Temmuz pazartesi günü Elazığ Hipdromunda yapılan 2. koşuda jokey startta kaldı

Komiserler Kurulu Raporu

14 numaraya kayıtlı REMZİYE KIZI isimli at start makinesine girerken aşırı direnç göstermiş ayrıca start makinesi içerisinde şahlanarak binicisinin attan inmesinden sebep olduğundan dolayı atın antrenörü Mahmut DOĞAN Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117/1. Maddesinin (a) bendi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

14 numaraya kayıtlı REMZİYE KIZI isimli at start makinesine girerken aşırı direnç göstermiş ayrıca start makinesi içerisinde şahlanmış, ancak görevli starter tarafından müdahale edilmiş ve at kontrol altına alınmasına rağmen binici M.Emin DOĞAN, ayağını üzengiye takamadığından dolayı at binicisiz olarak start makinesinden çıkmıştır. Konu ile ilgili olarak binici M.Emin DOĞAN Komiserler Kurulumuza çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyip, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğin 117/1. Maddesinin (a) ve (b-1) bendleri gereğince İHTAR ve 834 TL para cezası verilmiştir.

 

20 Temmuz Çarşamba günü Elazığ Hipdromu gerçekleştirilen 1. Koşuda Jokey attan düştü

20 Temmuz çarşamba günü Elazığ Hipdromu'nda gerçekleştirilen 1. koşuda KING UMUT start verildikten sonra bir anda sağ tarafa saparak binicisi Yusuf Cengiz'i düşürdü. Safkan ve jokeyi sakatlık yaşamadı. Jokey Yusuf Cengiz dektere olduğu koşularda at binmeye devam etti.