KOMİSERLER KURULU KARARLARI  

KOŞU NO: 2

20 Ağustos Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 2.koşuda "2 numaraya kayıtlı olarak koşan KUZGÖLCÜKLÜ isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR’in koşu sonrası tartısının, koşu öncesi tartısından 700 gr eksik olduğu tespit edildiğinden, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesi 6. fıkrası gereğince koşu sonrası tartısının 500 gr’lık istisnanın dışında olduğu, bu nedenle eksik kilo ile koştuğu tespit edildiğinden, KUZGÖLCÜKLÜ isimli at derece dışı bırakılmış ve koşunun 2-4-1-6-3-5 olan sıralaması 4-1-6-3-5 şeklinde değiştirilmiştir.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan KUZGÖLCÜKLÜ isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR’in, koşu sonrası tartısının, koşu öncesi tartısından 700 gr eksik olduğu tespit edildiğinden, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesi 6. fıkrası gereğince Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, savunması alındıktan sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan KUZGÖLCÜKLÜ isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR’in, koşu sonrası tartısının, koşu öncesi tartısından 700 gr eksik olduğu tespit edildiğinden, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesi 6. fıkrası gereğince, atın antrenörü Seit KAN, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisi isteği ile aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesinin 6. fıkrası gereğince 1.668 TL PARA CEZASI ve 15 GÜN süreyle sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan MINERVA MCGONAGALL isimli atın binicisi İsmail YILDIRIM, son düzlükte 2022 Yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilenin aksine usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunması alınmak üzere Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak tartı mahallinde bulunamamıştır. Savunması alındıktan sonra gerekli işlem tesis edilecektir.