153. Travers Stakes’te Epicenter jokeyi Joel Rosario ile kazandı!

Yarışçılık dünyasının merakla beklediği, TJK TV, TAY TV ve liderform.com.tr ekranlarından 27 Ağustos Cumartesi gecesi naklen yayınlanan ve üzerine bahis kabul edilen Saratoga’daki Travers günü sona erdi. Günün ve sezonun en önemli koşularından olan G1 Travers Stakes’te zafer, düzlük üzerindeki güçlü ataklarıyla Winchell Thoroughbreds’in sahibi olduğu, Steven Asmussen’in antrene ettiği, jokey Joel Rosario ile start alan Epicenter’ın (Not This Time - Silent Candy / Candy Ride) oldu.

 

 

2000 metre kum pistteki G1 Travers Stakes’te uzun süre tempoyu belirleyen G1 Arkansas Derby ve G1 Haskell Stakes galibi Cyberknife (Gun Runner – Awesome Flower / Flower Alley) ikinci, G1 Blue Grass Stakes galibi Zandon (Upstart – Memories Prevail / Creative Cause) üçüncü, G1 Kentucky Derby galibi Rich Strike (Keen Ice – Gold Strike / Smart Strike) ise dördüncü oldu.

 

Kazanan Epicenter için 153. Travers Stakes’in bitiriş derecesi ise 2.00.72 olarak kayıtlara geçti.

 

13 Kasım 2021 günü ilk galibiyetine ulaşan Epicenter, ilk Grup koşu birinciliğine Şubat ayında G2 Risen Star Stakes’i kazanarak ulaşmıştı. G1 Kentucky Derby ve G1 Preakness Stakes’ten ikincilikle ayrılan Epicenter, G2 Jim Dandy Stakes’in ardından G1 Travers Stakes’i de kazanarak yarış hayatının 10. startında 6. birinciliğini elde etti.

 

Öte yandan aynı gün Saratoga’da G1 Travers Stakes’in yanı sıra 4 Grup 1 daha koşu gerçekleştirildi. Bu koşularda alınan sonuçlar ise şöyle oluştu:

 

G1 Forego Stakes / 4+ yş. İngilizler - 1400m Kum

 

Cody’s Wish (Curlin – Dance Card / Tapit) – Junior Alvarado

 

 

G1 Personal Ensign Stakes / 4+ yş. İngiliz kısrakları - 1800m Kum

Malathaat (Curlin – Dreaming of Julia / A.P. Indy) – John Velazquez

 

 

G1 Sword Dancer Invitational Stakes / 4+ yş. İngilizler - 2400m Çim

Gufo (Declaration of War – Floy / Petionville) – Joel Rosario

 

Super Saver temsilcisi Scarpetta

bir G2 koşunda daha zafere koştu!

 

Türkiye Jokey Kulübü aygırlarının yurt dışındaki temsilcileri, dünyanın farklı hipodromlarında yarış kazanmaya devam ediyor.

27 Ağustos Cumartesi günü Arjantin’in San Isidro Hipodromu’nda 2000 metre çim pistte gerçekleştirilen G2 Clásico La Mission’ı, Super Saver’ın kızı Scarpetta (Super Saver – Scarlatt / Orpen) jokeyi Juan Carlos Noriega idaresinde 2.01.51’lik bitiriş derecesiyle kazandı.

Mayıs ayında 2200 metre çim pistte gerçekleştirilen G2 Premio Clásico Particula’yi kazanma başarısı gösteren Super Saver’ın kızı Scarpetta bu galibiyetle birlikte Grup koşu birinciliklerine bir yenisini daha eklemiş oldu.