Ercan Çankaya 27.08.2022 tarihinde 4.koşu  EXPRESS KITTY 7 gün 2 Eylül  Cuma günü 1.koşu BEN SUBAŞI isimli safkan'dan 7 gün  cezası toplamda 14 gün at binmeme cezası aldı. Dektere olduğu 1 Eylül Cuma ve 3 Eylül  Cumartesi günleri safkanlara binecek cezası 4 Eylül  Pazar gününden itibaren başlayacaktır.

Kamiserler Kurulu Kararı

Ek Rapor 27.08.2022 tarihinde 4. Koşuda 6 numaraya kayıtlı olarak koşan EXPRESS KITTY isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte 2022 Yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilen aksine ata koşu esnasında usulüne uygun olmayan şekilde kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını 01.09.2022 günü vermiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası gereğince 834 TL PARA CEZASI ve 7 GÜN süre ile tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 1

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BEN SUBAŞI isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, fotofinişe gelmeden önce yarış disiplininden ve ciddiyetinden uzak bir şekilde at binerek, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (c) bendi gereğince 7 GÜN süre ile yarışlarla ilgili yerlerde geçici olarak sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır