28 Ağustos pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 8. koşuda 900 startı geçilirken CUSUR RÜZGAR binicisi Mert Uyar düzgünce kulvarında giderken bir anda Nevzat Avcı'nın bindiği ERNUR HANIM kulvarına girmesiyle %90 oranında etkilendi, %10’da İREMİM’in  binicisi M. M. Bilgin etkilendi. Son 300’den sonra Nevzat Avcı'nın bindiği safkan ERNUR HANIM ayak değiştirdi, enseye basarak safkan farklı şekilde koşuyu sonuncu bitirdi. Komiserler kurulu Mert Uyar'a ihtar ve 834 TL para cezası verdi. Jokey odası karıştı, Nevzat Avcı’ya ihtar ve 834 TL para cezası, Muhammed Mir Bilgin’e ihtar ve 1668 TL para cezası verildi.

 

Komiserler Kurulu Bu Faule İhtar ve 834 TL Para Cezası Verdi!

Komiserler Kurulu Kararları

2 numarada kayıtlı CESUR RÜZGAR isimli atın binicisi Mert UYAR koşunun yaklaşık son 900 metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

5 numarada kayıtlı ERNUR HANIM isimli atın binicisi Nevzat AVCI tartı mahalinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınma amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

6 numarada kayıtlı İREMİM isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN koşunun yaklaşık son 900 metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. Ayrıca söz konusu biniciye; tartı mahalinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınma amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır