20 Eylül Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katılım gösterdiği, günün 5.Koşusu olan Maiden yarışında 8 safkan start aldı. Start ile birlikte safkanlar safkanların ilk dört start ile daha sonra bölünerek 5 ile 8 starttan çıkan iki grup birbirlerine faul yaptı. Daha sonra STEEL QUEEN'in binisi Halil Kaplan aniden safkan çıkış tüneli sanıp binicisini düşürdü. STEEL QUEEN'in önünde 6 at olması safkanların dışına ve içine girmeyi safkanların ortasından ön tarafa gelmek istemesi böylesi hiç görülmedi. Safkan jokeysiz rakiplerine faul yaparak çıkması liderliği aldı. Son viraj dönülürken koşunun favorisi AGF’de 2.20 % 42 (1) at olan DESERT FIRE, bir anda içinde binicisiz at DESERT FIRE'yi dış kulvara götürüp kurtulmasına zaman kaybedip yarışın 5.incisi oldu. İlk yarışında bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını ölçü almayın, ilk Maiden yarışında farklı koşacaktır. Koşuda fotaya taraklama 3 at girdi. Yarışı HARDY, aprantisi C.Paso ile kazandı. Komiserler kurulu 3 jokeye sözlü uyarı, iki jokeye ihtar ve para cezası verildi. Jokey Halil Kaplan'ın bir sağlık problemi yoktur. Halil Kaplan Ankara'da Perşembe koşularda at bindi.

Komiserler Kurulu Raporu

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BOATMAN isimli atın jokeyi Ali YILDIZ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan HARDY isimli atın jokeyi Cemal PASO, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan LADY YÜKSEL isimli atın jokeyi Erhan AKTUĞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ATAKAN BEY isimli atın binicisi Fırat ARSLAN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan BRAVE MAJESTE isimli atın binicisi Metin HAMEDİ, start çıkışı sonrası usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden ve suçunu tekerrürden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri ve 2. fıkrası uyarınca ihtar ve 1668 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.