05 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 6.Koşusu olan Kv-8 Yavuz Gülerce Koşusu'na 9 safkan katıldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini POTOĞLU aldı. İlk 400/ 0.26.47 - 600/ 0.39.25  800/0.53.14 - 1000/1.062.81- 1200/1.20.18 - 1400/1.33.74'lük derecelerle geçildi. Son viraj dönüldükten sonra içinde ve dışındaki rakiplerine hakim hakim olan POTOĞLU, 1 boy fark ve jokeyi Ayhan Kurşun ile bütünleşerek koşuyu kazanırken, son 800: 0.54.88 oldu. Kısa ve orta mesafe başarılı koşacak işaretleri veren safkan Ankara çim pistte hayatının ilk yarışında Şartlı 1 kazanma başarısı gösterdi. İkinci çim pistteki koşusunda 200 metre sonra kantarmasının kopmasından  dolayı koşuyu 10. bitirdi 3. Koşusunda KV-7'de 2'inci oldu. Ankara'da hazırlanan ilk kez İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda start alıp beyaz bayrak ayna yaparak kazandı. POTOĞLU'nun kazanması katkı yapanları tebrik ederiz.  Koşuyu ikinci bitiren ROCKSTAR fotoya kazanan safkandan daha canlı girmesi ilk yarışında kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Engin Bekiroğulları'na kupasını merhum Yavuz Gülerce'nin kızı ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce takdim etti.Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Engin Bekiroğulları'na kupasını merhum Yavuz Gülerce'nin kızı ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce takdim etti.

Törene TJK Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyeleri, TJK eski Başkanlarndan Ömer Faruk Girgin ve TJK Asli Üyeleri ile davetliler de katıldı.Törene TJK Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyeleri, TJK eski Başkanlarndan Ömer Faruk Girgin ve TJK Asli Üyeleri ile davetliler de katıldı.

Yavuz Gülerce

1938 yılında Eskişehir’de doğan Yavuz Gülerce, ilk ve orta öğreniminin ardından genç yaşta ticaret hayatına atıldı. Otomotiv, inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Gülerce, 1992 yılında atçılık sektörüne girdi. Ardından İzmir’in Yeni Foça ilçesinde kurduğu Gülerce Harası’nda birçok başarılı safkan yetiştirdi. Sahibi ve yetiştiricisi olduğu safkanlardan Yavuzhan, Caş, Bamka III, Bilgin, Yelhan, Magrip, Demirkazık, Koşanefe, Bizim Ayancıklı, Mystery Storm, Heart to Heart ve Arsenic ile birçok önemli klasik koşuyu kazanma başarısını gösterdi. Hayatı boyunca eğitime büyük önem veren Yavuz Gülerce, gençlere okuyabilmeleri için burs sağladı. Ayrıca Yavuzhan’ın başarılarından elde ettiği gelirle Eskişehir’de Nurbiye Gülerce Sağlık Meslek Lisesi ve Yavuz Gülerce İlköğretim Okulu’nu yaptırdı. At sahibi ve yetiştirici olarak Türk Arap Atçılığı’na büyük katkılar sağladı. 2006 yılında aramızdan ayrılan Yavuz Gülerce’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.