7 Ekim Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'na 1. Koşu foul olayını UMBERTO'n orta  kulvardan içindeki 3 safkana çaktırmadan foul yapması %80  koşuyu kazanıcak olan EFGAN koşuyu 5.inci bitirirken hak arayıp iç kulvardan orta kulvara açılmak isterken İLK ATEŞ'in binicisi kolay tempoda ön tarafa gelmeye başlaması EFGAN'ın foulünü mağruz kalması ile birlikte koşuyu dördüncü bitirdi. İlk maiden yarışında bu koşuda  4. olan İLKATEŞ ve 5. EFGAN  olan safkanlarin bu koşudaki derecelerin sıralamasını ölçü  almayın çok daha farklı koşacaklardır notlarınızı alınız.

  KOMİSERLER KURULU KARARI  

1 numaraya kayıtlı olarak koşan EFGAN isimli atın antrenörü Seçkin AYDOĞAN’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan EFGAN isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan IŞIK GECE isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan UMBERTO isimli atın aprantisi Berkant GÖKÇE, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır