Ankara'daki Tekim Son Ayakta

1.Koşu: 6.7.4.1

2.Koşu: 4

3 .Koşu: 5.2.8

4.Koşu: Koştuğu her yarışı ardından gerçek ve güç ve kalitesine ulaşmaya başladığını gördüğüm (11) KERVANTAY'ın bu koşusu ile çıkış yakalamasını bekliyor, jokeyi A.Çelik'in de tercihiyle ilk şansı tanıyorum. Kocaeli kumundaki son iki yarışını üst üste kazanarak kendini bulduğunu belli eden (3) ERTEMİZ yine yapacağı düzlük sprintiyle rakiplerini avlayabilir. Bir süre aradan sonra piste çıkacak olsa da eksiksiz hazırlanarak usta pilotu H.Karataş ile start alacak olan (2) MEGA STAR mutlaka yazılmalıdır. Bursa 2100 kum pistindeki son yarışını lehine çevirip iyi durumu devam eden (7) ÖZBİLDEN, farklı hipodromlarda start aldığı son koşularında tabeladan düşmeyerek gayet iyi bir performans sergileyen (6) ÖZBATU ve sonlardaki güçlü sprintine güvendiğim (4) ALİBEĞ sırasıyla daha sonraki ihtimallerdir.

5.Koşu:  Tam bir taktik mücadelesine sahne olacak olan bu yarışta önde koşuyu süratli tempoda götürecek isimlerin fazlalıkta olmasıyla (5) REGARDLESS'in yine sonlarda yapacağı kuvvetli sprintiyle kazanabileceği görüşündeyim. (2) KING BERKAY bir süre istirahat ettirildikten sonra hazırlanarak açıklarını gidermesiyle bu safkandan sonra değerlendirilmelidir. İstanbul 2400 çim pistindeki son Gr-1 yarışını 3.tamamlayıp sıkı hazırlanan (8) AEGEAN FINALE kendisini çok iyi tanıyan jokeyi A.Kurşun ile güven verirken, yine İstanbul 2000 sentetik kumundaki son Gr-1 koşusunda güzel bir ikincilik elde eden (7) VINCITORE mutlaka yazılmalıdır. 2200 kum pistteki son 2200 kum pist koşusunda 2.olduktan sonra idman pistinde fit durumunu devam ettirdiği görülen (3) KING MAN GO'ya da dikkat diyorum.

6.Koşu: Kum pistte dörtte dört yaparak şu ana kadar geçilmeyen (6) GENERAL BRIELLA jokeyi M.Akyavuz ile beş kez start alıp üçünde fotoyu önde geçerken süper durumuyla bence bu rakiplerini geride bırakacak güçtedir. 1400 çim pistteki son Gr-2 koşusunu kazanma başarısını gösterdikten sonra idmanlarında iyi durumunun devam ettiği görülen (5) TURDEMİRKIR kum pistte de iyi koşmasıyla bu safkanın gölgesi olacaktır. Grubun istikrarlı diğer ismi (1) ALTINSİMA 1500 kum pistte 1.35.37 derece ile son koşusunu 2.tamamlayıp fit durumunu devam ettirmesiyle bu iki taydan sonra değerlendirilmeye alınmalıdır.

7.Koşu: Çim pistteki başarılı performansıyla göz dolduran (4) ULTRA SHOOTER son 1400 çim yarışını kazanıp 1.23.60 derecesiyle tüm dikkatleri üzerine çekerken yine jokeyi Müslüm Çelik ile birinciliğin en güçlü adayıdır. Ancak 1.23.37 derecesiyle bu pist ve mesafede grup içerisindeki en iyi performansa sahip bulunan (5) SERİDAY kendisini tanıyan jokeyi A.Kurşun ile güven verirken, İstanbul'daki son koşusu fazla ölçü alınmadan mutlaka kuponlara yazılmalıdır.

8.Koşu: 1900 çim pistteki son A-3 yarışını önde kabullenerek numara götürüp rakiplerine yakalansa da fotoya kadar mücadeleden tam kopmamasıyla dikkatimi çeken (1) LUMINESCENCE bu defa aynı taktikle beyaz bayrak ayna yapabilir. Jokeyi A.Kurşun ile bugüne kadar beş defa fotoyu önde geçen (2) GÖKDENİZİM 4.tamamladığı yarışından sonra kusursuz idman görünümüne sahip bulunmasıyla bu safkana sıkı rakiptir. (5) LA BREZZA 48 gün aradan sonraki son 1400 çim pist 3.lüğünde gayet iyi bir performans sergilerken gelişme göstermesi ile kesinlikle ihmal edilmemelidir. Kilosunun verdiği avantaj ve ideal mesafesinde (7) NAVONA güven verirken, sonlardaki sprintini iyi ayarlaması halinde (4) ATICI BEY bu koşunun sürpriz ismi olacaktır.

9.Koşu: Dişi 2 Yaşlı İngiliz taylarının Maiden mücadelesinde Luxor temsilcisi (1) ANARRES ileride çim pistte ümit veren bir isim olduğuna inandığım isim olduğu gibi ilk startında 1400 çimde dikkat çeken 2.liğe imza atıp 800/50.5 24.0 R yarış galobundaki fit görünümü ve Hermıone Granger gibi bir isimle de tam kardeş olmasıyla bence kazanarak Maiden'dan çıkacaktır. Bu safkandan sonra değerlendirilmesi gereken taylar ise Şartlı-3 yarıştaki son 3.lüğünde dikkatimi çeken (4) NERMİNİM ile 1200 çimdeki ilk yarışını 2.bitirdikten sonra formunda gelişme gösteren (2) MIA CHERIE olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 11.3.2.7.6.4

2.Ayak: 5.2.8.7.3

3.Ayak: 6.5.1

4.Ayak: 4.5

5.Ayak: 1.2.5.7.4

6.Ayak: 1