CHAİKA Birincilklerine Devam Eder

1.Koşu: 4.1.2.3.6

2.Koşu: 3.1.6.2

3.Koşu: 2

4.Koşu: Az farkla kaybettiği uzun mesafeli yarışı sonrası formunu ileriye taşıdığını gördüğüm (4) NEW WORLD rakiplerine göre biraz daha ön plana çıkan isim. Son haftaların yükselişte olan diğer safkanı (6) WINNER MAN mutlaka yazılmalıdır. Mesafeye yatkın olduğu gibi hazırlıklarında da ilgimi çeken (5) GOLD POWER ihmale gelmeyecek safkan olup, (7) ESPINOZA Ankara'daki son yarışlarında adından söz ettirmesi ve formda jokeyi Vedat Abiş'le dikkate alınmalıdır. Ağır kilolar ile koşmaya alışık olan (1) KOCA SEYİD ve bu kez biraz daha müsait rakiplerinin yanında (8) GIRL GONE BAD'e de şans tanınmalı.

5.Koşu: Dişi İngiliz taylarının Maiden mücadelesinde ön plana çıkan bir isim olmayıp sürprize açık görünürken ben öncelikle (10) PLEINE LUENE'yi ilk startındaki 1200 çim ikinciliğine göre biraz daha ön planda görüyorum. (12) SIDNEYS STAR yarış hazırlıklarında gayet iyi görünürken, (7) INERTIA bana göre kuponların olmazsa olmazıdır. (1) ADAL Ankara ve Kocaeli'deki son 2.liklenrinde fit durumda görünürken, (4) DASH 3.tamamladığı yarışından sonra daha da iyi duruma gelmesiyle dikkate alınmalıdır. (14) VESPER son yarışında bir süre ara verdikten sonra nefes yönünden zorlanmıştı, bu defa farklı sonuç alabilir.

6.Koşu: Ankara çim pistinde iki kez kazanarak İstanbul'a gelip İstanbul 1400 çimindeki Gr-2 koşusunu da lehine çeviren (8) CHAİKA mükemmel formunu de vam ettirmesiyle bence yine rakiplerine üstünlük sağlayacaktır. Şu ana kadar start aldığı yarışlarında güç ve kalitesini ispatlayan diğer taylar (2) COSMIC KID ile (3) LION VICTORY bu safkandan sonra değerlendirilmesi gereken isimler.

7.Koşu: Ankara çim pistindeki son Gr-1 koşusunu 3.tamamlayıp fit durumunu aynı şekilde sürdüren (2) CHEEKY SON bana göre birinciliğin en güçlü adayıdır. (5) WHO KEEPS YOU üst sıralardan düşmediği yarışları ile ne kadar iyi durumda olduğunu gösterirken jokeyi H.Karataş'ın ısrarlı tercihi ile iddialıdır. (4) PANAGEA Ankara'daki son 1900 çim yarışında ilk uzun mesafe deneyimi olmasına rağmen 4.olarak dikkatimi çekerken bu kez koşunun 300 metre kısalmasıyla kendisine daha üst sıralarda yer arayacaktır. (1) BOLD SEA ROVER grubun diğer formda ismi olmasının yanısıra idmanlarında da ilgi çekmesiyle değerlendirilmelidir.

8.Koşu: Bursa'daki son yarışını 1500 çimde kazanırken yerinde yaptığı sprintiyle oldukça iyi bir performans sergileyen (3) PRENSES LİNA ile 1600 çimdeki son koşusunda fotoyu önde geçerek etkili formunu aynı şekilde sürdüren (4) SİYAHTAY arasındaki mücadele bence birinciyi belirleyecektir.

9.Koşu: Sentetik kumdaki ilk yarışına geç adapte olsa da 2.liği kurtarıp dikkatimi çeken (13) TIP TOE ilk şans tanıdığım kısraktır. (11) TEMPESTA MIA 130 gün aradan sonra start alacak olsa da eksiksiz hazırlandığı bu yarışı kazanarak Maiden'dan çıkabilir. (12) TIME OF RUNNER Bursa kumundaki ilk startında ilgi çeken 2.lik elde ederek bu yarışına dinç girecek olmasıyla güven verirken, (1) APOLLONIA ilk startında yakın ara 2.olup ciddiyet kazandırdığı çalışmalarıyla bu kez fotoyu önde geçebilecek güçtedir. (9) LORA HANIM'ın da ilk 5.liğinde yarışa geç adapte olup sonlardaki etkili sprintiyle gelmesi dikkatimi çekmişti, artan yarış tecrübesiyle bence mutlaka kuponlara yazılmalıdır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak:4.6.5.7.1.8

2.Ayak: 10.12.7.1.4.14

3.Ayak: 8

4.Ayak: 2.5.4.1

5.Ayak: 3.4

6.Ayak: 13.11.12.1.9