Zevkli Yarış Gününde DENİZ EFE Diyorum

1.Koşu: 5.4.7.8.9.2

2.Koşu: 1.3.2

3.Koşu: 8

4.Koşu: Mükemmel bir form yakalayıp son yarışlarını 2000 çimde üst üste kazanan (6) SAPADERE mesafe ayırt etmeyen bir isim olmasıyla yine fotoyu önde geçmeye en yakın isimdir. Rakiplerine göre kilosunun hafif olmasının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde 2200 çimdeki son koşusunda olduğu gibi (9) BAŞKASAP yine fotoyu önde geçebilir. Bursa 1400  ve ardından İstanbul 1900 çim pistindeki son koşularını üst üste kazanan diğer isim (4) YAĞIZ BEYİ fit durumuyla kuponlara yazılması gereken diğer isim olacaktır.

5.Koşu: Denk güçte ve formda isimlerin bir araya geldiği Handikap-21 yarış taktik mücadelesine sahne olacak. Öncelikle başarılı yarışları sonrası en son Gr-1 koşusunda güçlü rakiplerinden etkilendiğini gördüğüm (5) JUNO MONETA uyumlu jokeyi H.Karataş ile başta değerlendirilmelidir. Uzun mesafelerde iyi koşan (3) HUNTING yapacağı düzlük sprintiyle bu safkanın gölgesi olacaktır. 1800 çimdeki son Kv-8 koşusunu lehine çevirdikten sonra düzenli hazırlıklarıyla formunu sürdüren (4) BİROL BEY ve kuvvetli sprintiyle beşinci tamamladığı son koşusunda formunda artış gözlemlediğim (2) QUEIMADA GRANDE daha sonra şans tanınması gereken safkanlar olacaktır.

6.Koşu: Gr-1 Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda müthiş bir forma sahip olan (1) BURGAS İstanbul 2400 çim pistindeki son yarışını kazanıp Çarşamba sabahı 800/49.2 24.0 R galobunda da tüm dikkatleri üzerine çekerek yine birinciliğin en güçlü adayı konumundadır. İstanbul 2400 çim pistinde kazanıp Ankara 2800 çimindeki son koşusunda da fotoyu önde geçerek fit durumda olduğunu gözler önüne seren (7) FINAL DANCE bu safkandan sonra değerlendirilmesi gereken ilk isimdir. İzmir'de kazandığı Şartlı yarışları sonrası Ankara'da ilk kez karşılaştığı güçlü rakiplerinin yanında Gr-1 yarışta Fınal Dance'e yarım boyla geçilerek güç ve kalitesini kanıtlayan (8) GO HERO güvendiğim diğer safkandır. 104 gün aradan sonra daha müsait rakiplerinin yanında ikinci olan (9) ZALA BEY çok daha farklı durumda gireceği bu yarışında bana göre şans tanınması gereken diğer isimdir.

7.Koşu: Gr-1 Cumhuriyet Koşusu'nda mükemmel bir form yakalayarak son Grup koşularını rakiplerini yanına yaklaştırmayıp fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösteren (15) DENİZ EFE İstanbul iç pistindeki hazırlıklarında dikkat çekerken bu rakipleri arasında da bence fotoyu önde geçerek başarılarını sürdürecektir, tek yazmanızı uygun karşılıyorum. (4)KARAMUSTAFA pist ayırt etmeden iyi koşarken, çim pistteki son Grup yarışlarında seri birincilikler elde edeh (11) KIYICI ise yakın rakip gördüğüm isimler olacaktır.

8.Koşu: Gr-3 Necip Fazıl Kısakürek Koşusu'nda İzmir çim pistindeki son yarışını kazanırken 1.18.03 derecesi ile dikkatimi çeken (10) ROCK IRON bana göre yine ön planda değerlendirilmesi gereken bir isimdir. Son üçüncülüğündeki gibi aşırı bekleme yapmaması durumunda (6) KATIOĞLU'nun bu kez yerinde yürümesi durumunda üst sıraları zorlamasını bekliyorum. İstanbul 1600 çim pistindeki son Kv-8 yarışını kazanıp Ankara'daki hazırlıklarında iyi durumunu devam ettirdiğini gözlemlediğim (9) POTOĞLU'nun şansı yine yüksektir. Her ne kadar son beşinciliğinde bekleneni verememiş olsa da bugüne kadar kazandığı iki yarışı da kalitesini ispatlamak için yeterli olan (8)NASUH mutlaka yazılmalıdır. 1400 ve 1300 çim pistteki son iki koşusunu kazanan (3) CANCANER her ne kadar bu grupta ilk kez start alacak olsa da bana göre ilerisi için ümit veren bir isim olup değerlendirmenizi öneririm.

9.Koşu: Maiden yarışta grubun tecrübeli isimlerinden olan (5) SAHRACAN'ın iyi hazırlandığı görülüp ayrıca bu defa kapalı gözlük çıkartılarak dilbağı takıılmasının yararlı geldiği idman pistinde tespit edilmesiyle rakiplerini geride bırakacak güçtedir. Bugüne kadar start aldığı üç yarışında da tabeladan düşmeyip bu kez dilbağı takılacak olan (4) ULUSABA' yakın rakibi olacaktır. Koştuğu her yarışı sonrası formunda gelişmeler tespit edilen (2) KUZEYEFE ihmale gelmeyecek bir diğer isim olup, beş ay aradan sonra start alacak olsa da idman yönünden eksiksiz (9) PRINCESS DI ve son beşinciliğinde düzlükte içerden kolay gelse de istediği gibi artıramayan (10) VAKİT dikkate alınmasını tavsiye edeceğim diğer safkanlardır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.9.4

2.Ayak: 3.5.4.2

3.Ayak: 1.7.8.9

4.Ayak: 15

5.Ayak: 10.6.9.8.4

6.Ayak: 5.4.2.9.10