KOMİRSERLER KURULU KARARI  

2 numaraya kayıtlı olarak koşan CHAIN BREAKER isimli atın binicisi Hışman ÇİZİK koşunun son 400 metresinde dıştan içe hatalı kulvar değiştirerek, 1 numaraya kayıtlı olarak koşan BALTHAZAR isimli atın koşu yolunu engellemiş, BALTHAZAR isimli at, önündeki CHAIN BREAKER isimli atın arka ayaklarına takılarak binicisi Mehmet AKYAVUZ’u düşürmüştür. 8 numaraya kayıtlı olarak koşan KING AVŞAR isimli atta, 1 numaraya kayıtlı olarak koşan BALTHAZAR isimli ata takılarak binicisi Gökhan KOCAKAYA’yı düşürmüştür. 8 numaraya kayıtlı olarak koşan KING AVŞAR isimli ata, arkasından gelen 7 numaraya kayıtlı olarak koşan GRAY PRINCESS isimli at çarparak pist dışına çıkmış, binicisi Mehmet KESKİN’i düşürmüştür.

Atların jokeylerinden; Mehmet AKYAVUZ, Gökhan KOCAKAYA ve Mehmet KESKİN’in doktor tarafından muayeneleri yapılmış, bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Düşen atlar saha veteriner hekimi tarafından muayene edilmiş, bir olumsuzluk tespit edilmemekle birlikte, ileri tetkikler için at hastanesine sevk edilmişlerdir.

Koşu pisti, pist hakemi tarafından muayene edilmiş, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Koşu Komiserler Kurulumuzca incelemeye alınmış, yaşanan olayla ilgili olarak atın ve binicinin durumu her yönüyle değerlendirilmiş olup, 2 numaraya kayıtlı olarak koşan CHAIN BREAKER isimli atın binicisi Hışman ÇİZİK’in koşunun sonucuna etki eden eylemi nedeniyle, Hışman ÇİZİK’in binicisi olduğu CHAIN BREAKER isimli at derece dışı bırakılmıştır. Koşunun 2, 5, 12, 11, 10 olarak biten sıralaması, 5, 12, 11, 10, 6 olarak değiştirilmiştir.

Hışman ÇİZİK koşudaki eylemi nedeniyle savunması alınmak üzere Komiserler Kuruluna çağrılmıştır. 9. Koşuda, 2 numaraya kayıtlı olarak koşan CHAIN BREAKER isimli atın binici Hışman ÇİZİK, son düzlükte dıştan içe usulsüz kulvar değiştirerek, içindeki atın koşu yolunu engelleyerek, yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunmasını vermiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası (b) ve (d) bentleri gereğince 834,00-TL para cezası ve 30 gün süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten geçici olarak yasaklanması için Yüksek Komiserler Kuruluna teklifine; Yüksek Komiserler Kurulunca kesin karar verilinceye kadar, At Yarışları Yönetmeliğinin 9 (e, n) maddesi gereğince, geçici tedbir olarak cezanın 06 / 11 / 2022 tarihinden itibaren 15 (Onbeş) gün süreyle uygulanmasına karar verilmiştir.