5 Kasım Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 2. Koşuda 4 numaraya kayıtlı olarak koşan BERSUN ATEŞİ isimli atın binicisi Halil POLAT Komiserler Kurulumuza çağrılmış ve atın son düzlükteki performansı hakkında bilgi alınmıştır. Atın Adana da yapılan son koşusunda ön sağ ayağında problem yaşadığını, bugünkü koşunun son metrelerinde aynı ayağında benzer problemin görüşmesi üzerine attan istediği performansı alamadığını ve sakatlanma riskine karşı atı zorlamak istemediğini belirtmiştir.

5 Kasım Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 3. Koşuda 5 numaraya kayıtlı olarak koşan PİNHAN isimli atın binicisi Gökhan KOCAKAYA’dan ve atın antrenörü Hakan ÇELİK’ten atın son düzlükteki performansı hakkında bilgi alınmış olup, atın yaklaşık 1 ay önce olduğu ameliyat nedeni ile atın boğazında hassasiyet bulunduğunu ve koşunun son 400 metresinde atın istenilen performansı veremediğini belirtmişlerdir.

5 Kasım Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 9. Koşuda 2 numaraya kayıtlı olarak koşan ARİFCAN isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR Komiserler Kurulumuza çağrılmış ve atın son düzlükteki performansı hakkında bilgi alınmıştır. Biniciye Antrenörü tarafından kamçı kullanırken dikkati davranması gerektiğinin söylendiği, kendisinin de kamçısını kullanmak istediğinde atın dışa ve içe doğru kontrolsüz hamle yaptığını hissetmesi nedeniyle faule neden olmamak için kamçı kullanmadığını ifade etmiştir.