22 Kasım Salı günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan 6.Koşu'da; safkanlar toplu çıkmasına rağmen ilk 200 metre içinde HAT DEMİRKIR binicisi Yusuf Cengiz ön tarafa gelirken ilk önce RUN FOR PEAK binicisi B.Bektaş faul yaparak kulvarına giriyor. Daha sonra 1 starttan çıkan ERTUHİ HAN binicisi Ferit Yardımcı ilk 50 metrede 2 startan çıkan BABA NASUHİ binicisi A.H.Bayar'ın bir anda kulvarına girmesi kazanın başlangıcından önce ERTUHİ HAN binicisi Ferit Yardımcı HAT DEMİRKIR isimli safkana at göstererek kulvarına girmek istedi. HAT DEMİRKIR'ın binicisi de kulvarından çıkmak istememesi SERDAR KHAN binicisi Ali Şenbahar kulvarını kaybetmek istememesi dışından gelen SPURIORUS kulvarı biraz kaza olmaması için dışa doğru açması gerekirken biraz daha daratması tek atlık bir kulvar iki at için kalınca HAT DEMİRKIR'ın binicisi Yusuf Cengiz ile SERDAR KHAN binicisi Ali Şenbahar inatlaşma başladı. 17 Kasım Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 2.Koşu’da; GRAND TREASURE Nevzat Avcı, DARTAGNAN Onur Yıldız’in inatlaşmasının aynısı oldu. İzmir'de safkanlar yıkılmadı. Diyarbakır’da SERDAR KHAN binicisi Ali Şenbahar ile birlikte yıkıldılar. Binici Ali Şenbahar, ambulansla Hastaneye sevk edildi. Doktorların tetkikleri sonrası bir sağlık problemi görülmediği için Hastaneneden taburcu edildi. Binicilere komiserler Kurulu Yusuf Cengiz , Hüseyin Altunkılıç’a 15 gün ceza aldılar. Binici Ferit Yardımcı ihtar ve para cezası verilmesi bize göre hatalı bir karar Hüseyin Altunkılıç 15 gün ceza alıyorsa Ferit Yardımcı da alması gerekiyor du. Diyarbakır Hipodromu Komiserler kurulu, 10 Hipodromun en başarılı Komiserler kurulu kararları çok doğru ve takdir ediyoruz. ama eleştiri hakkımızı da kullanırız.

Komiserler Kurulu Kararı Raporu

3 numaraya kayıtlı SERDAR KHAN isimli at ve jokeyi yarış esnasında düşerek yarışı tamamlayamamıştır. Jokey hastaneye, At ise At hastanesine sevk edilmiştir.

6 numaraya kayıtlı ERTUHİ HAN isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yaparak, rakibinin düşmesin neden olduğundan, ERTUHİ HAN isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI’nın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a ve (b-1) bendleri gereği ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir

2 numaraya kayıtlı SPURIORUS isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yaparak, rakibinin düşmesin neden olduğundan, SPURIORUS isimli atın binicisi Hüseyin ALTUNKILIÇ’ın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan, , 6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin Madde 117/1. Maddesinin (a), (b-1) ve (ç) bentleri gereği; ihtar, 834 Tl para cezası ve onbeş (15) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten yasaklama cezası verilmiştir.

4 numaraya kayıtlı HAT DEMİRKIR isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yaparak, rakibinin düşmesin neden olduğundan, HAT DEMİRKIR isimli atın binicisi Yusuf CENGİZ’ın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan, , 6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin Madde 117/1. Maddesinin (a), (b-1) ve (c) bentleri gereği; ihtar, 834 Tl para cezası ve onbeş (15) gün süreyle yarışlarla ilgili yer ve sanat icrasından yasaklama cezası verilmiştir.