04 Aralık Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 6.Koşu'da; son virajı SULEIMAN koşunun liderliğini yapan GÖZÜMTURBO'nun dışından dönmek istedi. Hişman Çizik kulvarı daratması sonucu içine SULEIMAN binicisi Muhammet Özdemir ile girdi. Son 300'de SULEIMAN kimseye faul yapmadan orta kulvara açıldı. 3 boy gerisinde TORTUM şeklinde koşu devam etti. TORTUM'un binicisi M.Akyavuz safkanların dışına son 250'de kontrolsüz bir şekilde çıktı. BABA RAMAZAN'ın bir anda kulvarına girdi. Safkanın ön ayakları TORTUM'un arka ayaklarına takılma riski doğdu. BABA RAMAZAN, takılsaydı binicisi A.Akdemir ile birlikte yıkılırdı. Ciddi faullere maruz kalıp yarıştan koparak BABA RAMAZAN koşuyu 7.bitirdi. Yaşanan bu olaylarda SULEIMAN ile hiç alakası olmayıp aradaki fark 3 boy olması foto fini 1 boy önde bitirdi. İkinci barıyer dibinden gelen BEŞİREFE ve üçünçü TORTUM oldu. Adana Komiserler Kurulu, koşuyu Re'sen incelemeye aldı. TORTUM isimli ata SULEIMAN isimli safkan faul yaparak üsülsüz kulvar ve derece değişikliğine neden olduğu iddiasında bulundular. Dedikleri safkan ile o metrelerde arada faul usülsüz kulvar değişikliğine nasıl gidilmiş inanılacak gibi değil. Komiserler Kurulu, topluca Kış uykusuna mı yattılar yoksa Katar'da Dünya Kupası maçı Fransa - Polonya maçını mı izlediler. Böyle hayali uydurma rapor yazılarak Re'sen koşu sıralaması değişikliğine mi giderilir. Temiz bir ilk ikide biten bir yarış kontrolsüz safkanların dışına TORTUM'un binici Mehmet Akyavuz'un çıkmak istemesi BABA RAMAZAN ciddi foul yapması ihtar, gün cezası hatta sıra değişikliğine gidilmeside olur. BABA RAMAZAN 6' ınci TORTUM' 7inci olur. Mehmet Akyavuz gün cezası alır. Raporda Mehmet Akyavuz'a sözlü uyarı bile yok. Adana Komiserler Kurulu, yarış Camıasına utanç verecek bir karara imza attılar ve bu Re'sen sıra değişikliği bir kara leke olarak her zaman hatırlanacak. Yüksek Komiserler Kurulu üyeleri Hipodromlar'da görev yapan Komiserler Kurulu'na alkol testi yapılma şartı getirilmeside artık gerekiyor. Saha doktoru veya Ambulans doktorlarına kısa bir sürede bu testleri yaparlar ve kararı Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı ve Üyelerine kalmıştır.

Komiserler Kurulu Raporu

6.Koşunun son 200 metresi Kurulumuz tarafından res'en incelenmiş olup, sıralama 3-1-2-6-7 iken 1-2-3-6-7 şeklinde değiştirilmiştir.

İnceleme sonucu; 3 numaralı SULEIMAN isimli atın binicisi Muhammet ÖZDEMİR, 2 numaralı TORTUM isimli ata son 200 metrede faul yaparak (usulsüz kulvar değişikliği ) derece değişikliğine neden olup yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 122/7. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.