04 Aralık Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1900 metre kum pistte yapılan, günün 3.Koşusu olan Kv-7 HASAN AKSOY Koşusu’nda aynı zamanda sosyal medyada geniş kesimde yer alan bizimde whatsapp ve Kurnaz Arap ınstagram duyurusu yaptığımız ülke dışında da ilgi gören LAST BEST S M A hastaları için koşuyor kampanyasında ilk 5’e girmesi halinde kazandığı ikramiye S M A hastalarına Valilik aracılığıyla verilecekti. LAST BEST, bir evelki koşusunda aynı pistte ve  binicisi Ayhan Kurşun ile 6.5 boy farkla yarışı kazandı. Bu kez AGF'de %48 (1) at olması ile neden koşuyu 8'inci bitirdi. LAST BEST, 9 starttan çıkış yaptı, ender olan kazalardan biri safkan ön iki ayağı ile tökezlemesi binicisi Ayhan Kurşun safkan ile birlikte yıkılma tehlikesi gösterdi. Atını kurtarırken içinde sekizinci starttan çıkan ESPINOZA'nın binicisi Gökhan Kocakaya istemeyerek faul yaptı. İçindeki 7 starttan çıkan FEARLESS RIVAL bundan etkilenip arada tost oldu. 3 boy koşuya geç başlamış gibi oldu. LAST BEST,. ön tarafa gitmek istemesi ilk keskin virajı 3 atın dışından döndü. Karşı düzlükte ilk dörtte giden safkan koşuyu PERFECT EFFECT forse etti. LAST BEST'in binicisi Ayhan Kurşun son 600'den sonra teşviklerine safkan hiç cevap vermemesi start çıkışında yaşanan problemden etkilendiği görüldü. Son 200 den sonra LAST BEST'in binicisi Ayhan Kurşun enseye basarak farklı bir şekilde koşuyu safkan 8'inci bitirdi. LAST BEST, Ankara kum pistinde 2000 metrede kazanma başarısı gösterdi. LAST BEST'in bu koşusunda yapmış olduğu derece ve sıralamasını unutun ilk yarışında çok daha farklı koşacak olup notlarınızı alınız. Bekleme yarışı yapan CAPTAIN AMERICA, son 200 den sonra koşuyu forse eden PERFECT EFFECT içinden gelip binicisi Özcan Yıldırım ile lıderliğini alması son 100'den sonra safkanların dışından gelen ESPİNOZA jokeyi G.Kocakaya ile ikinci oldu. Start çıkışında LAST BEST'in faullerine maruz kalmasaydı koşuyu ESPINOZA kazanabilirdi. Koşuyu forse eden PERFECT EFFECT yarışı üçünçü bitirirken bizce üç safkanda başarılı koşarak ilk yarışlarında kazanabilecek güçte oldukları görülüp notlarınızı alınız. Hasan Aksoy Koşusu'nu kazanan CAPTAIN AMERICA'nın kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.

Şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına Ferman Aslan'a kupasını ve çiçeğini, merhum Hasan Aksoy'un eşi Tülay Aksoy verdi.

Törende ayrıca, Hasan Aksoy'un oğlu Altuğ Aksoy da, tayın jokeyi Özcan Yıldırım'a bir buket çiçek verdi.

Törene, TJK Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyesi Tuğban İzzet Aksoy, TJK Eski Başkanlarından Ömer Faruk Girgin ve Behçet Homurlu, Asli Üye Halid Milli ile Aksoy ailesi de katıldı.

Hasan Aksoy Koşusu ve İlk Kurşun Koşusu ile birlikte 4 Aralık Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu, bir başka etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. "SMA'nın farkında mısın?" sloganıyla SMA hastası çocuklara farkındalık yaratmak adına Adana Yeşiloba Hipodromu'na gelen gönüllüler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve TJK Başkanı Serdal Adalı'nın öncülüğünde SMA ile mücadele için destek topladılar.