05 Aralık Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan günün 2.Koşusu’nda 8 safkan start aldı. Toplu bir çıkışta birlikte 1200 civarında GECEKRALI isimli safkanın binicisi Kadir Tokaçoğlu bir anda kulvar değişikliğine gidip ÇERDİĞİN isimli safkanın kulvarına ansızın girmesi ile binicisi C.Altun'un yıkılma tehlikesine karşı atını bir kurtarma şansı kalmayınca ÇERDEĞİN'in ön ayakları GECE KRALI’nın arka ayaklarına takılması sonucu binicisi C.Altun ile birlikte safkan yıkıldı. Buna takılan MACIRMETIN’in binicisi H.Kaplan safkan ile birlikte yıkıldı. Komiserler kurulu, GECEKRALI isimli atın koşudaki dördüncü olmasını geçerli sayıyor. Binicisi Kadir Tokaçoğlu'na 7 gün at binmeme cezası veriyor. Hipodromlar'da Komiserler Kurulu Üyeleri tüzük kitabını raflara kaldırınca kendi kafalarına göre kararlar alarak yarış camıasının ayar vermeye başladılar. 30 Kasım Çarşamba günü İstanbul Komiserler Kurulu 1.3.5 ve 6 koşu KAMUS 3.Aralık Cumartesi 3 koşu COUPAGE faullerine göz yumdu. Üst üste yaşanan atçılığın arenasında rezaletler sonrası belgeleri ile açıklamalarınıza rağmen Ahmet Yavuz Karaca utanmadan görevininin başında durarak istifa etmiyor. Yüksek Komiserler Kurulu üyeleride sesini çıkarmıyorsa 4 Aralık Pazar günü Adana Komiserler kurulunu re'sen koşu değiştirmesi rezaleti hakkında bir karar alacaksa önce atçılığının arenasında başlamalıdır. Haftaya 5 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda başladık. Onlarda kendi kuralları koymuşlar. Koşu sıralaması geçerli saymışlar. Binicisi Kadir Tokaçoğlu'na 7 gün süre cezası verdiler. Biniciler C.Altun, H.Kaplan bir sağlık problemi yoktur, deklare olduğu safkanlarına bindiler. Yüksek Komiserler Kurulu, Çalıştay yapmalı. Yapmıyorsa başta İstanbul arenasında 2022 yılında çok kötü yöneten Komiserler Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz Karaca ile başlamalıdır. Daha sonra görevini yapamayan Komiserler Kurulu ile devam edilmelidir. Türk yarışçılığının yarış Komiserlerini yarış camiasına hizmet eden adamlar arasından artık seçilmelidir.

Komiserler Kurulu Raporu

Koşuda 1 numarada kayıtlı ÇERDİĞİN isimli at ile 7 numarada kayıtlı MACIRMETİN isimli at starttan çıktıktan sonra binicilerini düşürmüştür.

Koşuda 8 numarada kayıtlı GECEKRALI isimli atın Binicisi KADİR TOKAÇOĞLU, koşuda starttan çıktıktan sonra hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KADİR TOKAÇOĞLU; 6132 Sayılı Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (B-1) ve (C) bendi gereğince 834 TL para cezası ve 06.12.2022 tarihinden başlamak üzere 7 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.