11 Aralık Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katılım gösterdiği günün 2.Koşusu olan Maiden yarışta; Komiserler kurulu 11 safkanın start aldığı koşusunda start çıkışında sadece 3 binicisi start çıkışında üsülsüz kulvar değiştirmekten sözlü uyarı sadece verdi. Bu biniciler Ahmet Çelik, Müslüm Çelik, Mehmet Salih Çelik üç kardeşler oldu. Başka binici olmaması startları 3.6. ve 11’dir. 3 startan çıkan NANSIO binicisi Müslüm Çelik ile 4 starttan çıkan LONDON AGE’nin kulvarına bir anda girdi. LONDON AGE'nin ön ayakları NANSIO'nun arka ayaklarına takılması ile tehlike oldu. LONDON AGE ve binicisi U.Temur tecrübesi ile kurtardı atını, bu sözlü bir ceza değildir. 6 starttan çıkan WHİTE BUTTERFLY binicisi ilk 50 metre düzgün kulvarinda gitmeyip içindeki 4 starttan çıkan LONDON AGE ve 5 starttan çıkan GOOD ON YA'nın kulvarına girmesi binicisi Mehmet Salih Çelik olup abisi Müslüm Çelik ile birlikte tost ettiler. Bunun da cezası sözlü değil tabiki de. 11 starttan çıkan ANGEL IN THE SNOW’un binicisi Ahmet Çelik ilk 50 metre düzgün gitmedi. Bırakın start çıkışı ile birlikte içindeki 10 starttan düzgün çıkış yapan MY SARAYYERLİM'in binicisi Hışman Çizik safkan Ahmet Çelik yan tampon faulu yaparak lıderliğini almak istemesi atların önünden geçerken ikinci kez MY SARAYYERLIM kulvarına girmesi binici Hişman Çizik saliselik süre olayı olup tutarak atını düzeltti. Ahmet Çelik start çıkışından numarayı alıncaya kadar sözlü ceza alması Yarış Komiserlerin bilgi noksanlığından sözlü kelimesi ile 3 kardeşte ceza almaktan kurtuldu. Tüzük kitabında "Sözlü" kelimesi yok kitap rafa kalkınca Komiserler kurulu kafalarına göre takılıyorlar. Müslüm Çelik, Mehmet Salih Çelik, Ahmet Çelik koşuyu da 1.2.3 bitirdiler. 11 Safkan koşuyor. Start çıkışında sadece üç kardeş üsülsüz kulvar değiştirmekten sözlü uyarı üçü birden aldı ve koşuyu ilk üçte bitirdiler. Bir daha böyle denk gelmesi çok zor olması üç kardeş tarihe imza attılar. İlk Maiden yarışında GOOD ON YA ve LONDON AGE start alması halinde günün sürprizini yapabilirler notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Kararı

1 numaralı ANGEL IN THE SNOW isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

9 numaralı NANSIO isimli atın binicisi Müslüm ÇELİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

 

12 numaralı WHITE BUTTERFLY isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.