14 Aralık Çarşamba günü Antalya Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu’nda 7 numaraya kayıtlı olarak koşan BONA FORTUNA isimli atın antrenörü Emin KARATAŞ, koşunun son düzlüğünde 7 numaralı AŞKHİSARI isimli atın ve 9 numaralı ROZERYA isimli atın binicilerinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulu’nca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan ROZERYA isimli atın binicisi Burak AKÇAY, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Komiserler Kurulu tarafından yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan LONDON POWER isimli atın binicisi Velat DEMİR, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.