01 Ocak Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1400 metre kum yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 4.Koşusu olan A-2 Kurtuluş Koşusu’nda; KING BERKAY'ın binicisi Hişman Çizik cezalı olmasından dolayı jokey Halis Karataş Adana'ya davet edilip sadece KİNG BERKAY binmek için Adana’ya geldi. Start ile birlikte koşunun liderliğini KING BERKAY aldı. HAMASET start çıkışında tökezlemesi ile biraz zaman kaybetti. Koşuyu REGARDLESS takip ederken koşunun temposunun yüksek olması KING BERKAY üstünde Halis Karataş dolu kantarmada son vırajı 2 boy önde döndü. Arka gruba sprint şansı bırakmayıp son 400'den sonra Halis Karataş'ın teşviklerine koşunun her metresinde cevap veren, tek bir sert kamçı kullanmadan KING BERKAY fotaya canlı girmesi 11 boy fark yapması ve 1.24.53'lük derecesi ile pist rekoru kırarak kazanırken, son 800:0.49.56 oldu. GOOD CURRY'nin 2018 yılı Kurtuluş Koşusunda yaptığı 1.25.00'lik pist rekorunu da kırmış oldu. KING BERKAY, bu formuyla ilk yarışında bir üst grupta % 85 kazanabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız. HAMASET start çıkışındaki aksilik süratli tempoda giden koşuda bekleme yarışı yaparak boşlukta 1.25.78 ikinci oldu.

Yarış sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi A. Murat Şen adına oğlu Baran Şen’e kupasını, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban takdim etti.

Vali Süleyman Elban, at sahibinin oğlu Berkay Şen’e de çiçek verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş’a çiçek ve hediye takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Adana Bölge Komutanı Tümg. Murat Bulut, Adana İl Jandarma Komutanı J. Alb. Bilgihan Yeşilyurt, Adana Barosu Spor Komisyonu Başkanı Av. Sinem Tanrısınatapan, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Halid Milli ve Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp de katıldı.