04 Ocak Çarşamba günü Şanlıurfa Hipodromu'nda yapılan 6.Koşuda 11.Numaraya kayıtlı RUN FOR BABA ( 10 boydan fazla geç çıktığından ) Antrönerüne 1.861 TL Para cezası atın verilmiştir. Safkan 50 metre starta kalmış koşuyu yedinci bitirirken, 2.30.98’lik derecesi bir evelki yarışında düzgün starttan çıkmış ilk yarışında düzgün startan çıkarsa günün sürprizini yapabilir notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

11 numaraya kayıtlı RUN FOR BABA isimli at start makinesinden geç çıkış yaptığından (10 boydan fazla geç çıktığından) dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Yönetmeliğin 117/d maddesi gereğince 7 (yedi) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Bilal ÖZBAY atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 1861 TL para cezası verilmiştir.

11 numaraya kayıtlı RUN FOR BABA isimli at start makinesinden geç çıkış yaptığından bu atın binicisi Tolga YILMAZ'ın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.