25 Şubat Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 7.Koşu’da; son 350 metrede hafif faullerle koşu sıralaması değişmez. Ahmet Çelik’in ihtar ve para cezası doğru bir karardır.

Komiserler Kurulu Raporu

7. koşuda, koşuyu 2. olarak bitiren 3 numaralı LAZFATİH isimli atın antrenörü Saibe ÖZTÜRK ERKUŞ, koşuyu 1. olarak bitiren 1 numaralı CİHANA BEDEL isimli ata fotofinishi geçmeden önce kendi atına faul yaptığı gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

1 numaralı CİHANA BEDEL isimli atın binicisi Özcan YILDIRIM, yarışın son metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

3 numaralı LAZFATİH isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, son 400 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 1.861 TL para cezası verilmiştir.

25 Şubat Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 2.Koşuya protesto çekildi. Görkem Özçelik ihtar ve para cezası aldı. Jokey Metin Hamedi, 7 gün yasal hakkını kullanacak. Komiserler Kurulu kararı doğrudur.

Komiserler Kurulu Raporu

7 numaraya kayıtlı olarak koşan EFSANE CAN isimli atın antrenörü Hakan ACAR’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 13 ve 6 numaralı atların jokeylerinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan DANUBE RIVER isimli atın aprantisi Eray ÇİZİK, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan EDGAR isimli atın jokeyi Görkem ÖZÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan RIBANDO isimli atın jokeyi Mertcan ÇELİK, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

13 numaraya kayıtlı olarak koşan APOLLONİA isimli atın jokeyi Metin HAMEDİ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.