Uygun Kilosuyla DİPMEN'den Yine Birincilik Bekliyorum "İZMİR

1.Ayak: İngiliz safkanlarının çim pistteki yarışında (8) MUHARREM ABİ her geçen gün gelişme gösteren bir isim olmasıyla başta değerlendirilmeli. Başarılı kum yarışları sonrası ilk defa çtim pistte start alacak olan (6) POINT OF FINALLY ile çim pistte gücünü ispatlayan (1) BATUR KHAN yakın rakip gördüğüm isimlerdir. (3) UYGAR BEY çim pistte kuma göre daha iyi koşarken, (4) CANTALOUPE mutlaka yazılmalıdır. (2) BEULIEU 1200 çimde Kv-7 kazanıp istirahat ettirildikten sonra kum pistte 3.olmasıyla şanslı diğer isim olup, bir süredir koşmasa da (9) ONE MORE DAISY devreye girebilecek güçtedir.

2.Ayak: 1400 kumdaki son yarışını çıktığı gibi kazanırken 1.27.27 derece elde eden (9) DİPMEN uygun kilosunun verdiği avantaj ile bence yine rakiplerini geride bırakacaktır.

3.Ayak: Uzun mesafelerde iyi koşan (3) ALAÇATI AĞASI kendisini tanıyan Gökhan Gökçe ile favorimdir. 1600 kumdaki son yarışında çıktığı gibi fotoyu önde bulan (1) GÖKÇE STAR aprantisiyle uyum sağlaması durumunda bu gruptan da üstün olmasıyla yine etkili sonuç alacak güçtedir. Her ne kadar son koşusu başarısız olsa da bir önceki uzun mesafeli yarışını kazanan (2)HAVZAASLANI ile gün geçtikçe güç ve kalitesine ulaşmaya başladığını gördüğüm (6) BABAARİF daha sonraki ihtimallerdir.

4.Ayak: Geçen haftaki koşusunu 1900 kumda Canmete'nin 1.5 boy gerisinde 2.tamamlayan (4) KARDEŞCAN'ın tekrar formunu bulmaya başladığını görüyorum, bu defa yarışın 500 metre kısalmasıyla rövanşı alacak güçtedir. Müthiş bir form tutup 1600 ve 1900 kum pistteki son koşularını üst üste kazanan (1) CANMETE'ye ayrıca en son yarışında kapalı gözlük takılırken yine fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Bana göre bu iki isim birlikte değerlendirilmeli.

5.Ayak: 1400 kum pistteki son yarışında bekleme yaparak grubun gerisinde gidip dış kulvardan kuvvetli sprinti ile gelerek ancak 3.olabilen (6) İREMİM uzayan mesafelerde farklı koşabilecek izlenimi vermesiyle önde gelen isimdir. 1900 kumdaki son yarışını kazanarak etkili formu devam eden (1) AHİRDAĞ yakın rakibi olup, ayırt edilmeden yazılmalılar.

6.Ayak: Maiden mücadele ile sona erecek altılıda ise grubun tecrübeli ve formda ismi (8) SOLIT FRIEND'i bir adım önde görüyorum. Son koşusunda pek başarılı olamasa da (1) BATTLE CROWN ciddi rakip görünürken, (2) FEDERER tabeladan düşmeyerek her geçen gün gelişme kaydetmesiyle mutlaka yazılmalıdır. Eküri avantajlı (3) GINGSENG bu kez fotoyu önde geçebilecek güçte görünürken, diğer ekürilerden (11) PRIMAVERA ile bir süre geri alınarak gelişme içerisindeki (9) UYGURUNOĞLU'nu da yazmanızı  tavsiye ederim.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.6.1.3.4.2.9

2.Ayak: 9

3.Ayak: 3.1.2.6

4.Ayak: 4.1

5.Ayak: 6.1

6.Ayak: 8.1.2.3.11.9

MASTER OF PUPPETS ile ODATEŞİ'ne Rakipler Uygun "ANTALYA"

1.Ayak: İlk defa start alacak olan İngiliz taylarının Şartlı-1 mücadelesinde İstanbul'da uzun zamandır idmanda olan (4) MY SON LARK ilk şans tanıdığım isimdir. Gün geçtikçe nefeesini geliştirmekte olan (1) DARK PLANET ile gelişme içerisindeki (3) FIGHTING FALCON daha sonra şans verdiğim taylardır. Flashıng Gırl gibi kalite bir kısrakla tam kardeş olan (9)HELENID mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim isimdir. Kusursuz çalışmalara sahip bulunan (6) SHRP KING, Kurtel ekürisinin kondisyonu yeterli düzeyde olan ismi (8) CANDY ROSE ve hız kazandırdığı idmanlarıyla (2)  CREATHINK değerlendirilmeye alınmalılar.

2.Ayak: 1400 sentetik kum pistteki son koşusunu 1.24.15 ile daha güçlü rakiplerinin yanında 3.tamamlarken beğendiğim (6) MASTER OF PUPPETS bu defa uygun grupta start alacak olması ile kazanmaya yakın görünürken, uyumlu jokeyi M.Kaya ile tek yazılabilir.

3.Ayak: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini uzun mesafedeki son koşusunda biraz acele etmesine rağmen 3.olarak gösteren (7) HAZY DAISY kilosunun uygun olmasının verdiği avantaj ile kazanabilir. Dikkat çeken 3.lüklerinden sonra sürekli daha iyi duruma geldiğini gördüğüm (4) TANGÜL HANIM ciddi rakip görünürken, önde boş bırakılması durumunda (1) SERİDAY bitirmeye çalışacaktır. Seri birincilikleri ardından en son startında tabela dışı kalan (2)PRINCESSMERİDA ile geçen hafta 2000 kumdaki yarışını düzlükten sonra aldığı liderlikle kazanan (5) CARPE DIEM BABY'de bana göre yazılmalı.

4.Ayak: Ekürisi Oğlum Serkan ile bu yarışına katılacak olan (2) CANIMKARDEŞİM 2000 kumda kazandıktan sonra idmanlarında formda görünerek yine önde gelen isimdir. 2100 kumdaki son koşusunu kazanıp formunu bir adım ileriye taşıyan (8) YÜKSELABİ en yakın rakibidir. Müthiş bir form tutarak İzmir ve Bursa'daki son koşularında üst sıralarda yer bulan (4) GÜVENDİK mutlaka yazılmasını önereceğim diğer isimdir. Tam olarak bekleneni veremese de tabeladan düşmeyen (6) TORAMANKAYA ile bu mesafelerde iyi koşan (7) TUNÇDAĞ sürprizde tavsiye edeceğim diğer isimlerdir.

5.Ayak: Antalya pistine uyum sağlayarak istikrarlı ve başarılı koşan (4) ODATEŞİ uygun görünen rakipleri ve uyum sağladığı jokeyi M.Kaya ile programdaki ikinci tekimdir.

6.Ayak: Son koşusunu 1200 kum pistte 1.20.28 ile kazanırken gücüne ulaştığını gösteren (3) KADHAN bu gruptan üstün olması ve seri yapısıyla bir nefeste bitirebilir. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşan (11) SUNGURLU formunu bulmaya başlamasıyla rakip görünürken, (1)GÜLNİSANCAN kesinlikle ölçü almadığım yarışı ile ihmal edilmemelidir. 1400 kumda kazanarak ardından dikkat çeken 5.lik elde eden (5) KIZILVAZO, dinç gireceği bu yarışında ve pistin sentetik olmasıyla (4) SEVALAN ve kısa bir istirahat sonrası toparlanmaya başlayan (2) CANSEKLAVİ sürprizde tavsiyelerimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.1.3.9.6.8.2

2.Ayak: 6

3.Ayak: 7.4.1.2.5

4.Ayak: 2.8.4.6.7

5.Ayak: 4

6.Ayak: 3.11.1.5.4.2