İdeal pist ve mesafesinde formda ÇISİL’e güveniyorum "ADANA"

1.Ayak: Son yarışını 1200 kum pistte 1,14,98 ile kazanırken Maiden'dan çıkan ve düzenli idmanlarla formunu sürdüren (5) TOURISTIC, sevdiği pistte favorimdir. Kısa mesafelerdeki son başarılı koşuları ile çıkışta olduğunu gösteren idman pisti görünümü gayet iyi (2) EL MASTER, favorimin en yakın rakibidir. Bu pist ve mesafede 2,07,31’lik performansa sahip bulunan ve son koşusunda çıkartıldığı "dilbağı" aksesuarı yeniden takılan (1) SONSUZ ADIM, bu kez starttan düzgün çıkış yapması halinde farklı bir sonuç elde edebilir. A.Çelik’in yeniden bindiği (4) MY SARAYYERLİM şanslı bir başka isim olup kısa bir ara verdikten sonra işi hazırlanan, bu pist ve mesafede 1,15,84 ile birinciliği bulunan (6) GOOD ON YA kuponlarda bulunulmalı.

2.Ayak: Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp bu tip kısa mesafelerdeki son yarışlarında başarılı koşular çıkaran (6) SPEED LANE, bu haftaki farklı idman pisti görünümüyle en şanslı isim. Tedaviden çıktıktan sonra bir yarış koşup çok daha iyi duruma gelen (9) DROGOTH’dan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Adana kumunda mesafe ayırt etmeksizin istikrarlı ve başarılı yarışlar çıkaran ve bir üst gruptaki son dördüncülüğü bile tatminkar (4) NANSIO şanslı bir başka isim olup kazandığı yarıştaki formu süren (8) RED SCARLETT ihmale gelmez.

3.Ayak: Kilosu rakiplerine göze ağır olmasına ve iki ay start almamasına rağmen uzun mesafe kum pist deneyimi başarılı (1) IGUAZU FALLS ve gördüğü yarışları sonrası daha iyi duruma geldiğini idmanlarında belli eden uygun kilo avantajına sahip (7) SNELLMAN arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine son metrelerde yapacağı kuvvetli sprintiyle (6) THE RED SONYA'nın da katılmasını bekliyorum.

4.Ayak: 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katılacağı 1400 metre kum pistteki Gr-3 Adana Vali Koşusu’nda; bu tip rakiplerinin yanındaki son yarışlarında mesafe ayırmadan oldukça başarılı koşan ve Ankara'dan hazırlanıp gelen (5) ZAFER MEYDANI, güzel formu ile favorim. Bu pist ve mesafedeki son yarışını 1,37,67 ile 3 boy önde kolay kazanırken eski günlerine döndüğünün sinyallerini ve G.Kocakaya’nın tercih edip bindiği (4) YILDIRIMİZİ, favorimin öncelikli rakibi. İki ay aranın ardından 1200 kumda Kv-7’de koşup nefes yönünden zorlanarak üçüncülükle yetinen seri stile sahip (1) BİLİRHAN ön tarafta istediği tempoyu bulması halinde çıktığı gibi bitirebilir. Geçen hafta içi İzmir’de böyle bir grupla koşup başarılı üçüncülük elde eden ve Adana kum pistini seven (8) KANATLI TAY diğer şans verdiğim isim olup (9) TANIŞIK kuponlara yazılmalı.

5.Ayak: Bu pist ve mesafedeki başarılı son koşularının ardından idman pistinde formda bir görünüm sergileyen (5) ÇİSİL, ideal pist ve mesafesinde bence günün en güvenilir ismi olup tek yazılabilir.

6.Ayak: Aprantisiyle fazla iyi uyum sağlayamayıp üçüncülükle yetindiği son yarışının ardından bu koşuya sıkı hazırlıklarla girecek olan grubun kaliteli safkanı (7) YENERSULTAN, güzel formu ile favorim. Sezon başında bu pist ve mesafede kazanan, son koşusunda 1200'de Kv-7’de daha iyi grupta mücadele verip 1,23,07 ile ikincilik elde eden (2) KÖSEF, güzel formuyla favorimin en yakın rakibi. Şanlıurfa Hipodromu’ndan hazır ve bir o kadar da formda gelecek olan (1) BİLİRKİŞİ, sevdiği pist ve mesafede ihmal edilmemelidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-2-1-4-6

2.Ayak: 6-9-4-8

3.Ayak: 1-7-6

4.Ayak: 5-4-1-8-9

5.Ayak: 5

6.Ayak: 7-2-1

CREATHİNK’in Maiden'dan çıkmasını bekliyorum "ANTALYA"

1.Koşu: 1-4-5-2-3

2.Koşu: 2-3

3.Koşu: 5-2-6

4.Koşu: Bu pist ve mesafede koştuğu ilk yarışını beğendiğim (7) TAY SEKİN’e ilk şansı veriyorum. Son yarışından bu pist ve mesafede ikincilikle ayrılırken toparlandığını belli eden (1) ÇAĞGÜR, ağır kilosuna rağmen favorimin en yakın rakibi. Gücü nispetinde tatminkar koşular sergileyebilen ve kısa bir ara verdikten sonra itina ile hazırlanan (2) MİRİ MİRAN, ihmal edilmemeli. Dilbağı takısı yararlı gelip son koşusunu kazanma başarısını gösteren (6) SAKAR KIZI şanslı bir başka isim olup eküri koşma avantajına sahip olan (4) TOPAL ve uzun bir arası olsa da (9) GELİRİ BOL sağlam kuponlarda göz ardı edilmemelilerdir.

5.Koşu: Sürprize müsait görünen 4 ve Yukarı Arap safkanlarının 2100 metre kum pistte start alacağı bu yarışta fazla at yazılmasını tavsiye ediyorum. Benim sıralamam; (6) ARİFCAN başta olmak üzere (7) KURTULUŞ BEY, (8) OĞLUM GİRAY, (2) SUNGURLU, (4) FAHRENHEİT, (3) SELDA HANIM, (5) SARRAF TAY ve (9) DİYARBEKİR şeklinde olup ayırt edilmeden birlikte yazılmalılardır.

6.Koşu: Hayatının ilk yarışını 1300 sentetikte koşup yarışa ilk metrelerde geç adapte olarak virajı ön grubun gerisinde dönen, son 300'e 6.girerken dış kulvardan etkili sprinti ile gelip koşuyu 3.bitirerek fotoya canlı ve diri girişiyle beğendiğim (2) CREATHİNK, edindiği koşu tecrübesi ile bence tek yazılabilir.

7.Koşu: Antalya Hipodromun'da hem kumda hem de sentetik pistte başarılı koşular sergileyen (3) BİROL ABİ, bu kez daha farklı koşacak olup A.Sözen'in bindiği bu yarışta favorim. Koşuları üst üste gelmesine rağmen uzun mesafelerde başarılı yarışlar çıkaran (1) ANADOLU KASIRGASI en yakın rakibi. Gücü nispetinde etkili koşan (2) BABOŞ ALPER, sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde rakiplerine hakim olabilir.

8.Koşu: Form durumlarını bu rakipleri için yeterli karşıladığım (1) CANIMKARDEŞİM ve (4) KADHAN arasında geçmesini beklediğim bir yarış. Ayırt edilmeden birlikte yazılmasını tavsiye ediyorum.

9.Koşu: Bir kez start alıp 1300 sentetik pistte iyi bir makine çıkışı ile yarışın liderliğini alarak önde numara götüren, üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen My Son Lark'a tam fotoda geçilerek koşudan 2.ayrılırken beğendiğim (3) FIGHTING FALCON, edindiği koşu tecrübesi ile favorim. Geçen haftaki uzun mesafeli yarışını ölçü almadığım (1) ANTİKOR ve Adana'daki son çim yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen (2) BIG BOSS ALİ rakipleri olup artan form durumuna sahip (9) PARTİCİ ihmale gelmez.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7-1-2-6-4-9

2.Ayak: 6-7-8-2-4-3-5-9

3.Ayak: 2

4.Ayak: 3-1-2

5.Ayak: 1-4

6.Ayak: 3-1-2-9