28 Mart Salı günü Antalya Hipodromu"nda yapılan 7 Koşuda WIND BLAST'ın Antröner Metin Özdil koşuyu protesto CHAIRMAN'a binicisi Vedat Abiş'e protesto çekildi komiserler kurulu Red etti. Metin Özdil protesto paranı sokağa atmışın Vedat Abiş 8 aydir at binmeme cezası almadı.Gökhan Kocakaya 10 aydır.Vedat Abiş ile Gökhan Kocakaya protesto çekme %100 haklıda olsan hikaye ve sinirlerini gereksiz yere bozarsın. WIND BLAST ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu kararı

4 numaraya kayıtlı olarak koşan WIND BLAST isimli atın antrenörü Metin ÖZDİL, koşunun son düzlüğünde 2 numaralı CHAIRMAN isimli atın binicisinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan CHAIRMAN isimli atın binicisi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan HAZY DAISY isimli atın binicisi Gökhan YILDIZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan STARRY NIGHT isimli atın binicisi Velat DEMİR, son düzlükte 2023 Yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla (5 adetten fazla) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.