29 Mart Çarşamba günü Şanlıurfa Hipodromu'nda yapılan 7 Koşulu programda 11 biniciye (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı % 80’i ihtar ve 1.861.00 TL para cezası. Aynı gün İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 8 koşulu programda bu işin elebaşısı Gökhan Kocakaya, 5 koşuda at biniyor. Her koşuda diğer biniciler aynı hareketleri yapıyorlar ne ihtar var ne para cezası ne de gün cezası var. Çarşamba günü süre cezası Şanlıurfa Hipodromu'nda yok ama daha evel vermeye başladınız. Türkiye Cumhuriyetin yasaları tüzükleri herkese eşittir. Binici fazla kamçı vurduysa cezasını verebilirsin. Binicinin biniş sitiline karışamazsın. Dikkat edin sadece Şanlıurfa Hipodromu bunu yapıyor geri kalan 9 hipodromda bu yok. Adaletin Kantarını eşit dağıtın. 7 koşuda 11 ceza aynı binici aynı gün iki ceza.

29/03/2023 ÇARŞAMBA ŞANLIURFA KOMİSERLER KURULU RAPORU

22.03.2023 TARİHLİ YARIŞLARIN EK RAPORUDUR

6. koşuda 7 numaraya kayıtlı KATIOĞLU isimli atın binicisi Mehmet Emin DOĞAN; son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (foto finişte uygunsuz hareket yaptığından) dolayı yazılı savunması istenmişti. Savunmasını 29.03.2023 tarihinde veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. (1/b-1) Maddesi gereğince 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

27.03.2023 TARİHLİ YARIŞLARIN EK RAPORUDUR

8. koşuda 5 numaraya kayıtlı KARAPINAR ASLANI isimli atın binicisi Yusuf CENGİZ; yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı yazılı savunması istenmişti. Savunmasını 29.03.2023 tarihinde veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 1

6 numaraya kayıtlı ERTUNGA isimli atın binicisi Ahmet Hasan BAYAR yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 2

2 numaraya kayıtlı HOŞGÜLHAT isimli atın binicisi Ali ŞENBAHAR yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı DURDUR BENİ isimli atın binicisi Mehmet DOĞAN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

1 numaraya kayıtlı YAĞMUR GÜZELİ isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

6 numaraya kayıtlı OĞLUM KAYRA isimli atın binicisi Menderes AVŞAR son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı YAĞIZALP isimli atın binicisi Hasan ALTUNDAĞ yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı YOLLARAZ isimli atın binicisi İsa AKYAVUZ son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden (uygunsuz biniş şeklinden) dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

1 numaraya kayıtlı RED JUSTEN isimli atın binicisi Necmi ALTIN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı COLOUR OF FIRE isimli atın binicisi Mehmet DOĞAN start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.