16 Nisan Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, hiç start almamış 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 5.Koşusu olan Şartlı-1 yarışta; start ile birlikte koşunun liderliğini AHATLI binicisi Vedat Abiş ile aldı. Dışında binicisi Selçuk Akbulut SKY ONE vardı. İlk 200 metreden sonra koşunun liderliğini GERALDINE aldı. İkinci AHATLI hemen dışından SKY ONE son 500'de başa baş mücadelesinde SKY ONE içindeki AHATLI'ya tampon faulu yapıp safkan sallandı. Fazla etkilenmedi. Başa baş barıyer dibinden DEGAJ’ın binicisi Mehmet Kaya ile güzel sprinti ile kazanıcak duruma gelen safkan dışındaki AHATLI ile iki atın gireceği kadar yer oldu. Vedat Abiş, atına hakim olamayıp dışındakı SKY ONE'nin faul yapmayarak bir anda DEGAJ'ın kulvarına girdi. Mehmet Kaya, atını tutarak safkanın ön ayaklarının AHATLI'ın arka ayaklarına takılması halinde Mehmet Kaya DEGAJ ile birlikte yıkılmadan kurtuldu. DEGAJ, % 90 kazanma şansı olan koşuda yarışı dördüncü bitirdi. Son 200'den sonra kendi kulvarında giden SKY ONE'nin AHATLI’nın binicisi Vedat Abiş atının geçileceğini hissedince at göstererek hemde iki kez at göstererek SKY ONE'nin temposunu bozarak koşuyu kazandı. Koşuya protesto çekilip Komiserler Kurulu red kararı aldı. Her Şey ortada koşu videosu protesto videosu AHATLI binicisi Vedat Abiş dışındaki SKY ONE'nin hiç bir teması olmadığı AHATLI ile direk kazanabilecek DEGAJ devre dışı bıraktı. Bu koşunu 1.6.7.8.3 olan sıralaması 6.7.8.1.3 olmalıydı. Peki neden olmadı. Gökhan Kocakaya ve Vedat Abiş'in dokunulmazlığı var, kısaca ayrımcılık var. Vedat Abiş ve Gökhan Kocakaya Adana’da Ahmet Çelik'in yaptığı olaya en fazla 7 gün ceza verirdi 8 gün ceza kim verirse sanki Komiserler kurulu başkanı görevden alınacak korkusu var. Gökhan Kocakaya ve Vedat Abiş'i bunlar korudukları için start çıkışlarında koşu içinde ne fauller yapılarak sözlü, ihtar, %1 00 değişecek yarışlarda para cezası veriliyor. Bu olay bir seneye yakın sürüyor. Her iki binicide ceza almıyor. DEGAJ ve AHATLI olayı ortada. DEGAJ'in ilk yarışında bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını unutun, daha farklı koşacak olup notlarınızı alınız. Son 100'den sonra safkanların dışından müthış sprinti ile gelen WIND MOON, 1 boyda starttan geç çıkarak fotaya canlı girmesi ilk Maiden yarışını % 85 kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

8 numaraya kayıtlı olarak koşan DEGAJ isimli atın antrenörü Engin KARATAŞ’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 1 ve 6 numaralı atların jokeylerinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AHATLI isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan SKY ONE isimli atın aprantisi Selçuk AKBULAT, uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

 

6 numaraya kayıtlı olarak koşan SKY ONE isimli atın aprantisi Selçuk AKBULAT, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.