18 Nisan Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan koşularda Ercan Çankaya, 1.Koşuda 1200 metrede usulsüz kulvar değişikliği ve Tartı mahallinde yüksek sesle bağırdı. 4.Koşu’da; son 100’de usulsüz kulvar değişikliği ve 6.Koşuda start çıkışında usulsüz kulvar değişikliği sözlü ihtardan sadece 1.861 TL ceza aldı. Bu da 120 gün at binmeme cezası alan Ahmet Çelik'in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez.

Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO: 1

3 numaraya kayıtlı LUCKY BROWN isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, start çıkışı sonrası 1200 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

3 numaraya kayıtlı LUCKY BROWN isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, Tartı Mahallinde yüksek sesle bağırmasından dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR ve 1.861 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 4

3 numaraya kayıtlı BLACK LION isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son 100 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 6

5 numaraya kayıtlı TONIGHT GAMER isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, start çıkışında usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.