26 Nisan Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan günün 8.Koşusu’nda TALHA PAŞA isimli atın Antrönerü Ekrem Turan, 1 ve 5 numaralı atların Jokeylerinin kendi atını engellediğiden yarışa protesto çekildi BRADAMANTE, TALHA PAŞA ve HALLELUKA birbirlerine faul yapmasından en çok etkilenen safkan koşuyu kazanan BRADAMANTE oldu. Gün ve para cezaları doğru karar olup koşu sıralaması değişmemesi doğru bir karardır. Gökhan Kocakaya 11 ay sonra 5 gün gün cezası aldı. Vedat Abiş'de de 9 aydır gün cezası almıyor, 7 gün süre hakkını istedi.

Komiserler Kurulu Raporu

4 numaraya kayıtlı olarak koşan TALHA PAŞA isimli atın antrenörü Ekrem TURAN’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 1 ve 5 numaralı atların jokeylerinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan TALHA PAŞA isimli atın jokeyi Mertcan ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan BRADAMANTE isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan HALLELUKA isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.