Ara Verdikten Sonraki Yarışı Başarılı ESSEN Maiden'dan Çıkar "ANKARA"

1.Koşu: 5.1.9.3

2.Koşu: 1

3.Koşu: 2.1.3

4.Koşu: Etkili sprintiyle 4.tamamladığı son yarışında dikkatimi çeken (7) UMUTBEY'i bir adım önde görüyor, geri alındıktan sonraki koşusunda nefes yönünden zorlanan (4) BOLİVAR'ı sıkı rakip görüyorum. Her geçen gün gelişme göstererek tabelaya yakın tamamladığı son koşusu ışıklı (9) MAKAWEE bu grubu geride bırakacak güçte olup, (2) PROVENTUS yeterli form durumuyla ses getirecek güçtedir. (3) SWIHILI bu defa starttan düzgün çıkması durumunda üst sıraları zorlayacak güçte bir isim olup, (10) OKDORU son günlerde idman pistinde gelişme kaydeden bir isim olmasıyla dikkate alınmalıdır.

5.Koşu: Pist ayırt etmeden tabeladan düşmediği son koşularında kazanacak formunu bulduğunu gördüğüm (10) QUEEN KIYMET Maiden'dan çıkabilir. Adana çim pistindeki son yarışını 2.bitirerek fit  durumda olduğunu gösteren (1) TARSUS RÜZGARI ile bugüne kadar start aldığı iki koşusu da çimde olan ve tabeladan düşmeyen (4)ESTIMATE her ne kadar altı aylık bir ara vermiş olsa da yeterli hazırlıkları ve jokeyi Vedat Abiş ile bence yazılmalıdır.

6.Koşu: 2000 kum pistteki son koşusunu 3.5 boy farkla kazanırken oldukça iyi bir performans gösteren (8) ZOLO MUUM rakiplerine yine üstünlük sağlayacak bir isimdir. Start aldığı son Gr-1 yarışlarda adından söz ettiren (3) KING MAN GO iyi hazırlanmasıyla şansı yüksek diğer safkan olup, (6) DAME TIME önde iyi bir tempo bulması halinde beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacaktır. Jokeyi G.Kocakaya ile uyum içerisinde olan (4) LITECOIN en son Kocaeli'de kazanarak kusursuz hazırlıklarıyla devreye girebilecek güçteki diğer isimdir.

7.Koşu: Kısa mesafeli yarışları seven (2) ICE TEA tabelada yer bulduğu dikkat çeken koşuları sonrası fit duruma ulaşmasıyla önde gelen isimdir. 1200 çim pistte 1.11.86 ile 3.tamamladığı yarışından sonra daha iyi duruma ulaşan (1) AMADIS şansı yüksek diğer safkandır. çim pistte bugüne kadar iki defa kazanan (5) BLUE VALENTINE aşama gösterirken, (7) TOWARDS VICTORY geri alındıktan sonraki yakın ara 5.liğine göre dikkate alınmalıdır.

8.Koşu: Daha güçlü rakipleri arasındaki son 6.lığında dikkatimi çeken (3) FOTOKIZI'nı uzun mesafelerdeki başarılı performansı ve jokeyi G.Kocakaya ile başta tutuyorum. Ekürilerden (1) ESHİLAL uzun mesafedeki son 5.liğinden sonra gelişme göstermesi ile şanslı görünürken, (6) KUBAT KIZI 1600 çimde 3.tamamladığı son yarışında yükselişte görülmesiyle değerlendirilmelidir. (11) MALYA GÜZELİ geçen hafta 1600 çimdeki 2.liğinde etkili sprintiyle gelerek dikkatimi çekmesi ve uygun kilosuyla sürpriz yapabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.4.9.2.3.10

2.Ayak: 10.1.4

3.Ayak: 8.3.6.4

4.Ayak: 2.1.5.7

5.Ayak: 3.1.6.11

6.Ayak: 5

GÜRSUYUM Çim Pistte Ümit Veren Bir Tay "İZMİR"

1.Koşu: 4

2.Koşu: 4.6

3.Koşu: 3.2.6

4.Koşu: 3.1.2.5.6

5.Koşu: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşan (5) ZALDIR bu grubu geride bırakabilir. Kilosu ağır olsa da çimci (1) BONE etkili koşabilecek güçte olup, (2) KANEKONUN OĞLU ön tarafta boş bırakılması halinde devreye girebilir. Bursa'daki son 3.lüğünde önde numara götürerek sonlara kadar verdiği mücadele ile dikkatimi çeken (10) ZEYBEK FLIGHT ile çıkışa geçtiğini gözlemlediğim (4) KÖSTENCELİ sürprizlerim olacaktır.

6.Koşu: İlk startında kum pistte 3.lük elde ederek sonlara doğru temposu düşen (10) DÜŞ GÜLÜ bu defa çim pistte farklı koşmasını beklediğim bir isim. İlk startında dış kulvarları dolaşarak 5.kalan (8) ARSLAN PRENSES aşama göstermesiyle rakip görünürken, (2) COŞKUNKAN dikkat çeken 3.lüğünden sonra kendisini geliştirmesiyle devreye girebilir. (6)TORUNUMMİRAN kumdaki ilk yarışına iyi başlayıp 2.liği ile dikkatimi çekmesiyle adından söz ettirecek güçtedir.

7.Koşu: Son Kv-6 koşusunda güçlü rakiplerinden etkilenen (1) GÜZEL MUĞLALI'yı rakiplerinden bir adım önde görüyorum. Kısa bir süre dinlendirildikten sonra eksiksiz hazırlanan (5) NAKKAŞTEPE rakip görünürken, son Gr-2 koşusunda rakiplerinin güçlü olmasından etkilenen (6)TOKATEŞ yazılmalıdır. Tabeladan düşmeyerek en son startında beklenenden kötü koşan (3) ÇAMSAKIZI güvendiğim diğer isimdir.

8.Koşu: 1800 çim pistteki son koşusunda önde yarışın tüm yükünü çekerek 4.olan (3) GÜRTAHA'yı uygun görünen rakipleri arasında başta tutuyorum. Kolay kolay tabeladan düşmeyen (1) TAŞKIRAN bu grup için yeterli olan formuyla rakip görünürken, (2) PRENSES DİDEM aşama kaydetmeye başlaması ile devreye girebilecek diğer safkandır.

9.Koşu: Kum piste alınan son yarışını bekleme yaparak 2.bitiren (6) BİGBOSS'u sevdiği çim pistte en şanslı isim olarak görüyorum. 1900 kumda kazanarak formunu devam ettiren (7) ÖZÜMCAN en sıkı rakip görünürken, her ne kadar ağır kilo ile start alacak olsa da son 2.liğine göre (4)KUMRAL ADA'yı yazmanızı öneririm. Pist ve mesafeye yatkın olan (1) SERKANINOĞLU'nun da bu aralar sürekli formunu ilerlettiği görülüp yazılması taraftarıyım.

10.Koşu: Bursa kum pistindeki ilk koşusunu tabela dışında bitiren (2) GÜRSUYUM orijin yönünden çim pistte ümit vermesi ve geliştirdiği yarış tecrübesiyle tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.1.2.10.4

2.Ayak: 10.8.2.6

3.Ayak: 1.5.6.3

4.Ayak: 3.1.2

5.Ayak: 6.7.4.1

6.Ayak: 2